Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

jb & tp
jb & tp
0 23.02.2015 23:45:39

Kamplu se je stemnilo pred očmi

Nikola Miljković
Kevin Kampl je bil prepričan, da bo po vsej smoli, ki jo je imel kot član Salzburga pri iskanju poti do svetega grala evropskega klubskega nogometa, pri Borussii iz Dortmunda le prišel na svoj račun.

Toda vse bolj se zdi, da mu liga prvakov preprosto ni usojena. In da bo tekma med Juventusom in Borussio minila povsem brez njegove prisotnosti. Ponovitev finala lige prvakov iz leta 1997 bi moral biti sam po sebi zanimiv nogometni dogodek, toda zdelo se je, da bo za vse slovenske ljubitelje brcanja žoge še toliko bolj. Razlog je jasen: od januarja si kruh pri Borussii iz Dortmunda služi tudi Kevin Kampl.

855-9-reus
Reuters

"Naše možnosti za napredovanje v četrtfinalu proti Juventusu bi ocenil kot polovične. Ima res močno in zanesljivo ekipo, proti kateri nam ne bo lahko. Toda s ponosom lahko povem, da lahko tudi to ekipo premagamo in izločimo, če bomo dali od vse sebe."

MARCO REUS
Borussia D.

Čeprav je v tej sezoni v Evropi že igral, mu nastopanje v ligi Europa v dresu Salzburga ni zaprlo vrat lige prvakov. Črno-rumeni so ga lahko prijavili za nastope v izločilnih bojih, to so pričakovano tudi storili. Glede na to, kako je Kampl začel pustolovščino na kultnem Westfalnu, še pred dnevi ni bilo prav nobenega dvoma: vsi smo bili prepričani, da bo imel tudi v Torinu na gostovanju pri Juventusu eno ključnih vlog pri grajenju igre nemškega prvoligaša.

A več kot očitno smo se ušteli. Po Kamplu je namreč udarila nesreča; kaj nesreča, nad njim se je razbesnela čisto prava nevihta, ki je nad nesrečnega slovenskega zvezdnika spuščala tako točo kot strele. Pravzaprav neverjetno je, kaj vse se je v Nemčiji rojenemu nogometašu pripetilo od petka dalje. Najprej je na prvenstvenem obračunu s Stuttgartom začutil bolečine v mišici, nato je v ponedeljek zgodaj zjutraj prišla informacija, da zaradi poškodbe v Torinu zagotovo ne bo igral.

855-9-chiellini
Reuters

"Na dveh tekmah se lahko v nogometu zgodi karkoli. V vrste Dortmunda so se vrnili nogometaši, ki so bili nekaj časa poškodovani, kar je nedvomno pustilo pečat v prvem delu sezone. Zelo jih spoštujemo, toda na drugi strani si res želimo zmagati in nadaljevati evropske sanje."

GIORGIO CHIELLINI
Juventus

Trener Jürgen Klopp ga je vseeno uvrstil na seznam potnikov, sredi dneva so bile informacije celo že precej bolj spodbudne. In sicer, da bo Kampl, ki si je za obisk Italije omislil tudi novo pričesko, vseeno stisnil zobe in zaigral na obračunu s staro damo.

IZMUZNILA SE JE MED PRSTI
Toda prava drama se je nato šele začela. Ko je (naslednji stavki so nastali po pričevanju novinarjev Bilda) jekleni ptič največjega turškega letalskega prevoznika mirno plul visoki med oblaki, je Kampla nenadoma obšlo slabo počutje. Začel se je potiti, vrtelo se mu je, začutil je neprijeten občutek v želodcu. In odšel v toaletne prostore.

Bržčas prepričan, da mora le pretegniti noge, da gre za trenutek, ki bo hitro minil. Toda uštel se je. V tistem malem prostoru se mu je nenadoma povsem stemnilo pred očmi, po poročanju Bilda je ostal celo brez zavesti. Kakopak je zavladala panika, marsikdo se je za Kampla ustrašil.

855-8-9-kampl brada
Reuters

K sreči vseeno ni šlo za nič hujšega, zdravniki so hitro ugotovili, da je Slovenec staknil trebušno gripo. Ker se je tudi po pristanku še naprej počutil slabo, ga je klubski zdravnik Markus Braun z vozičkom odpeljal z letala, po prihodu v hotel so ga nato še osamili – iz preventivnih razlogov.

Kaj to pomeni za njegov nastop v dvoboju z Juventusom, verjetno ni treba ugibati. Kampl na najmodernejšem stadionu na Apeninskem polotoku ne bo zaigral. Liga prvakov se mu je spet izmuznila med prsti, čeprav je bil prepričan, da jo zdaj zares čvrsto drži v roki.

PRVA ČRKA IMENA JE M
S tem je žal v vodo padla tudi naša čez dan pripravljena zgodba o tem, da bo Slovenija po dolgem času spet dobila svojega predstavnika v izločilnih bojih tekmovanja vseh tekmovanj. Vas Kamplovi nesreči navkljub vseeno zanima, koliko časa je že minilo? Dobro, potem berite dalje. No, toda najprej vprašanje: na koga bi stavili vi, da je v njih zaigral kot zadnji?

Na Zlatka Zahovića, ki se je leta 2001 z Valencio prebil vse do finala, a je moral tam priznati premoč Bayernu? Ne, ne bo držalo. Tudi Rene Krhin in Vid Belec nista tista, ki bi jima pripadla ta čast. Pravzaprav sploh ne izpolnjujeta vseh kriterijev. Leta 2010 sta bila že res v kadru Interja in po zmagi slednjega v finalu sta prejela tudi medalji. Toda odigrala nista niti minute.

Pravi odgovor je dejansko precej nepričakovan. Slovenski junak, ki je nazadnje igral v izločilnih bojih v ligi prvakov, je nihče drug kot – Mirnes Šišić! Nogometaš, ki je nazadnje igral na Kreti, je namreč leta 2008 z Olympiakosom zaigral v osmini finala, ples kroglic je grškemu klubu namenil londonski Chelsea.

Velenjčan na prvi tekmi, ki se je končala brez zadetkov, ni dobil priložnosti, je pa na povratni tekmi v Stamford Bridgeu na igrišče stopil v 76. minuti in bil priča grškemu porazu z 0:3. Če bi Kampl v Torinu igral oziroma če po kakšnem neverjetnem spletu okoliščin vseeno bo, bi/bo postal prvi slovenski predstavnik v izločilnih bojih po kar 2547 dneh oziroma po 6 letih, 11 mesecih in 19 dneh.

Ampak, kot rečeno, očitno bo treba še malce počakati. Morda le na sredin večer, ko se bosta v ligi prvakov udarila tudi Bayer iz Leverkusna in Atletico iz Madrida? Ne bi bilo slabo, čeprav se poraja resen dvom, ali bo Jan Oblak pri Diegu Simeoneju dobil prednost pred Miguelom Angelom Moyajem.

Članki iz rubrike