900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

liz
liz
0 23.02.2015 23:05:10

Lazareviću drobtinice, Sarma poškodovan

vszi
V predzadnjem dvoboju 24. kroga serie A sta se pomerila Napoli in Sassuolo. Še bolj od rezultata nas je zanimalo, ali bo novinec v črno-zelenem dresu Dejan Lazarević dobil priložnost za dokazovanje.

V nasprotju s prejšnjim srečanjem s Sampdorio (1:1) je slovenski vezist tokrat začel na klopi. Možnosti, da bo v nadaljevanju prišel v igro, pa so se začele zmanjševati kmalu po začetku tekme.

Že v 12. minuti je moral igrišče zaradi poškodbe zapustiti Antei, deset minut pozneje pa je podobna usoda doletela Cannavara, kar je pomenilo še drugo (nenačrtovano) menjavo gostov.

Napoli je v 61. minuti povedel, v 70. podvojil vodstvo, nato pa takoj ostal brez pordečelega Mertensa, ki je bil na igrišču le pet minut.

V 78. minuti se je gostujoči trener Di Francesco vendarle odločil v igro poslati slovenskega reprezentanta, a se niti ob njegovi pomoči rezultat do konca ni spremenil. Sassuolo ostaja na 12. mestu serie A.

Zadnji dvoboj najmočnejšega italijanskega prvenstva sta odigrala Cagliari in Inter. Samirja Handanovića tokrat ni bilo v kadru modro-črnih, saj je na treningu utrpel poškodbo narta in ga je trener Roberto Mancini pustil doma.

samir handanovic
Profimedia

Srečanje se je končalo z zmago gostov z 2:1. Inter je osmi.

Nemški drugoligaši so odigrali tekme 22. kroga, Eintracht iz Braunschweiga je gostil Leipzig in tudi v tretji tekmi po zimskem premoru ostal brez zmage. Srečanje se je končalo z rezultatom 1:1, so pa domači vsaj prekinili niz dveh zaporednih porazov, ki jih je nekoliko oddaljil od mest, ki vodijo v prvo ligo.

Nik Omladič je dvoboj začel v udarni enajsterici domačega moštva, iz igre pa je odšel pet minut pred zadnjim sodnikovim žvižgom. Eintracht je peti in za drugim mestom, ki še prinaša neposredno napredovanje, zaostaja štiri točke.

V 21.  krogu poljskega prvenstva so Piast Gliwice v dvoboju s sosedom v sredini lestvice Belchatowom na svojem igrišču slavile s 3:1. Saša Aleksander Živec je srečanje začel na klopi, v igro je vstopil v 64. minuti, ko je njegovo moštvo že vodilo z 2:1. 

Piast Gliwice na razpredelnici držijo deveto mesto in so še vedno v igri za uvrstitev med osem najboljših, ki se bodo v končnici pomerili za naslov prvaka in mesta v evropskih pokalih.

Članki iz rubrike