Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
10.01.2015 11:32:22
Deli članek:

K, M, B že od leta 1990

Nikola Miljković

Kevin Kampl se je v torek udeležil začetka priprav Borussie na drugi del sezone in se hipoma znašel v središču pozornosti.

Logično; je pač prva okrepitev velikana iz Dortmunda, ki je za nameček zanj odštel zajetnih 12 milijonov evrov. Časnik Bild si je vzel čas in slovenskega reprezentanta, ki bo danes s soigralci odpotoval na priprave v Španijo, nekoliko bolje predstavil nemški javnosti.

1 AVTOMOBILI

Obožuje hitre avtomobile. Ampak se boji hitro voziti z njimi! "Ko me je mama s starim golfom vozila na treninge v Leverkusen, so bila na parkirišču sama enkratna vozila. Nekega dne sem mami rekel, da si bom nekoč tudi sam kupil takšnega. Od takrat sem sanjal o dobrem avtomobilu." Danes prestižni avtomobili zanj niso več zgolj sanje.

2 RIBOLOV

V prostem času najraje ribari. "V Salzburgu sem to najraje počel v družbi brazilskega soigralca Alana. Ure in ure sva posedala ob vodi in čakala, kdaj bo kakšna riba prijela za vabo. Ni ga lepšega od takšne sprostitve." V ribolov se je sicer zaljubil že v otroških letih, zasluge za to ima predvsem njegov oče, ki mu je kupil prvo palico.

3 VANESSA

Zaljubljen je že celo večnost. Svoje dekle Vanesso je spoznal, ko je v rojstnem Solingenu obiskoval še osnovno šolo. Poznata se trinajst let, skupaj sta zadnjih šest let. "Vedno sva se prerekala, toda v bistvu sva si bila vedno všeč." Vanessa mu pomeni toliko, da si je dal njeno ime in datum njenega rojstva celo vtetovirati.

4 TETOVAŽE

Vanessa ni edina, ki se ji je poklonil s tetovažo. Pred časom je v enem od intervjujev dvignil majico in novinarju pokazal napis "K, M, B od 1990". Namenjen je najboljšima prijateljema Mauricu in Bekirju, s katerima se je v Solingenu začel družiti že v rosnih letih. "Vsi smo bili rojeni v letu 1990." Še danes so nerazdružljivi.

5 HRANA

Čeprav sodi med peresno lahke nogometaše, obožuje hrano. Z dekletom v prostem času najraje obiskuje razne restavracije, tudi sam pa se še kako znajde za štedilnikom. Kar zagotovo ni nekaj vsakdanjega v svetu profesionalnih nogometašev. "Znam dobro kuhati. Ribe, meso, gobe, omake. Lahko se pohvalim – moje omake so res dobre."

6 SLOVENIJA

Ni skrivnost, da se mu je ponujala možnost igranja za eno od mladih nemških reprezentanc, toda raje se je odločil za Slovenijo. "Del mojega srca bije za Nemčijo, saj moja celotna družina tej državi dolguje res ogromno. Toda precej večji del srca mi vseeno bije za Slovenijo." Za Slovenijo je do zdaj odigral 14 tekem in zabil en gol.