evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

jb
jb
0 30.10.2014 11:08:08

Brez Kampla preprosto ne gre

Red Bull Salzburg
Kevin Kampl je v tej sezoni spet gonila sila avstrijskega velikana Salzburga.

November je pred vrati, počasi se že bliža tudi dolgo pričakovano gostovanje reprezentance Slovenije na Wembleyju. Po dveh zmagah nad Švico in Litvo se lažje diha, pritisk je precej manjši in pot v London bo precej bolj prijetna. Za nameček pa je lahko selektor Srečko Katanec še zadovoljen z dobro klubsko formo številnih svojih varovancev. Samir Handanović je bil včeraj tako igralec tekme med Interjem in Sampdorio (oglejte si njegovo čudežno posredovanje tik pred koncem tekme, ko je bil rezultat še 0:0), Kevin Kampl pa je prispeval ogromen delež pri napredovanju Salzburga v četrtfinale avstrijskega pokala.

V Tivoliju, a ne ljubljanskem, pač pa v tistem v Innsbrucku, so bili v sredo priča derbiju zahodne Avstrije. Udarila sta se Wacker in Salzburg, čeprav je bogatim gostom nasproti stal le drugoligaš, je bila tekma izjemno dramatična. Gledalci v rednem delu niso videli zadetkov, v podaljšku tri, na žalost številnih domačih navijačev so dva dosegli Salzburžani. V 97. minuti je prvi gol na tekmi dosegel prav Kampl, ki je sicer v igro prišel v 47. minuti, ko je trenerju Adiju Hütterju verjetno že postalo jasno, da z levo roko ne bo šlo. Čeprav so domači v 107. minuti izničili vrednost Kamplovega zadetka, pa je Salzburg le nekaj trenutkov kasneje zadel še enkrat (gol je ob svojem debiju zabil mladi Hrvat Ante Roguljić), si priigral zmago z 2:1 in napredovanje.



"Za nami je zelo zahtevna tekma. Innsbruck se je odrezal, v obrambi je bil izjemen. Ne glede na vse smo ostali mirni in hvala bogu smo na koncu le našli pot skozi zgoščeno obrambo domačih. Vse, kar tokrat res šteje, je dejstvo, da smo napredovali," je misli po tekmi strnil v Nemčiji rojeni zvezdnik slovenske reprezentance, ki je še enkrat več potrdil dobro formo, ki se ga drži že celo večnost. Dejansko vse od trenutka, ko je prestopil v Salzburg.

Odkar si otrok Bayerja iz Leverkusna kruh služi v Mozartovem mestu, je odigral natanko 101 tekmo. V tem času je zabil 26 golov, hkrati pa prispeval tudi 50 podaj. Skratka, v 25 mesecih pri Salzburgu je tako ali drugače prispeval svoj delež pri kar 76 zadetkih svojega kluba! Statistika mu seveda še dodatno dviguje že tako ali tako visoko ceno, glede na to, da tudi januar ni več daleč stran, pa lahko že v kratkem spet pričakujemo še nekaj: šušljanje o tem, koliko časa ga bo Salzburg še uspel "skrivati" pred drugimi. To bo zagotovo postala še precej težja naloga, če se bo Kampl izkazal tudi 15. novembra, ko bo imel priložnost, da na kultnem Wembleyju v Londonu navduši  petično britansko javnost.

Galerija

Članki iz rubrike