najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

liz
liz
0 29.10.2014 21:40:43

Samardžić in Kampl v polno

Red Bull Salzburg
Evropska nogometna igrišča so zasedena tudi med tednom, saj v nekaterih državah nemoteno nadaljujejo s prvenstvom, spet drugje so na sporedu pokalna srečanja.

V osmini finala avstrijskega pokala je Red Bull Salzburg v gosteh z 1:2 po podaljških premagal Wacker. Redni del se je končal z rezultatom 0:0, prvič pa je v 97. minuti v polno zadel Kevin Kampl. Uspešen je bil tudi Robert Berić, ki je z Rapidom še drugič v nekaj dneh ugnal svoj nekdanji klub. Tokrat so bili Dunajčani od Sturma boljši z 1:0.

V drugem krogu hrvaškega pokala je Rijeka, ki jo vodi Matjaž Kek, gostovala pri tretjeligašu GOŠK-u iz Dubrovnika in slavila s 3:0. Usodo domačih je na začetku drugega polčasa zapečatil Miral Samardžić, ki je odigral vseh 90 minut. Gorenjski branilec je bil po predložku z desne strani najvišji v kazenskem prostoru in z glavo žogo poslal v gol. Goran Cvijanović je v igro vstopil v 62. minuti. 

V Nemčiji se igrajo tekme 2. kroga pokalnega tekmovanja. Svoje delo sta že opravili dve ekipi s slovenskim pridihom. Köln je slavil v Duisburgu, kjer je tamkajšnjega tretjeligaša ugnal šele po enajstmetrovkah (1:4). V rednem delu se je srečanje končalo brez zadetkov. Mišo Brečko in Dominic Maroh sta srečanje spremljala s klopi.

Greuther Fürth je gostoval pri tekmecu iz druge lige Kaiserslauternu. Domačini so slavili z 2:0, Goran Šukalo pa je za zeleno-bele odigral vseh devetdeset minut.


Karpaty je svoje tekmovanje v ukrajinskem pokalu končal v osmini finala. Izločil ga je kijevski Dinamo. Ta je v svojo korist slavil že pred enim mesecem v Lvovu, tokrat pa je 'vajo ponovil' še v Kijevu. Edini zadetek na tekmi, ki jo je za goste v celoti odigral Gregor Balažic, je v prvi minuti sodniškega dodatka dosegel ukrajinski reprezentant Oleg Gusev.

V italijanski serie B so odigrali srečanja 11. kroga. Vodilni Carpi je gostil predstavnika spodnjega doma Ternano in vknjižil šesto zmago v sezoni. Tokrat je bilo 3:1, Aljaža Strune pa ni bilo v kadru domače ekipe, saj je v prejšnjem krogu prejel četrti rumeni karton v sezoni.

Zato pa je toliko več priložnosti za igro dobil Armin Bačinović, ki je s svojim Virtusom Lancianom z 2:0 premagal Pro Vercelli. Nekdanji član Maribora je bil tretjič v sezoni uvrščen v prvo postavo, igral je do 77. minute. Virtus ima le tri točke manj od Carpija in je peti.

Perugia je gostila Avellino in v zadnjih sekundah dvoboja zapravila enajstmetrovko. Srečanje se je končalo z rezultatom 0:0, Jan Koprivec (Perugia) pa je dvoboj spremljal s klopi.

Vicenzi še naprej gori pod nogami. Peti prvenstveni poraz ji je prizadejala Modena, ki je na gostovanju slavila z 2:0. Nekdanji mladinec Kopra Damir Bartulović je za domače igral od 76. minute, ko je bil na semaforju izpisan izid 0:1.

Galerija

Članki iz rubrike