Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

rok snežič Necenzurirano

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji ...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Ana Praznik Njena.si

Ne nasedajte lažnim novicam o Ani Praznik

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 01.07.2024 14:31:22

Kaj pred nocojšnjim velikim obračunom sporočajo portugalski športni časniki A Bola, O Jogo in Record?

Le še nekaj ur nas loči do obračuna Slovenije in Portugalske v osmini finala evropskega prvenstva, do spopada za četrtfinale, za vstop v elitni klub osmih najboljših reprezentanc na stari celini.

Slovenija in Portugalska sta se doslej med seboj srečali le enkrat, letos marca na prijateljski tekmi v Ljubljani. Varovanci selektorja Matjaža Keka so zanesljivo slavili z 2:0, a prav v tolikšni meri, kot takratni razplet prinaša pozitivno energijo in zmerni optimizem v slovenski tabor, gre marčevski dvoboj vzeti kot opozorilo. Jasno je, da bodo Portugalci (in še zlasti Cristiano Ronaldo) po porazu v Ljubljani vsaj za kanček bolj motivirani, želje po maščevanju pač ne morejo zanikati.

Sicer pa Portugalci na letošnjem Euru merijo visoko, vsaj do finala, če ne celo višje. Ronaldo bi se od velikega odra nadvse rad poslovil še z drugim naslovom evropskega prvaka. Temu primerni so tudi naslovi v današnjih izdajah portugalskih športnih časnikov.

A Bola je tako na naslovnici izpostavila prvega zvezdnika Ronalda, ob njem pa zapisala 'Pravi čas'. S tem namiguje, da je po neprepričljivih predstavah v skupinskem delu današnja tekma pravi čas za pravi obraz zvezdniške zasedbe. Izjava selektorja Roberta Martineza 'Moramo pokazati svoj talent' temu pritrjuje.

a bola


O Jogo je izpostavil svoje najmočneje adute, češ da bodo silovito napadli četrtfinale. Portugalska naj bi se vrnila k težkemu topništvu. Na naslovnici je še izpostavljena selektorjeva izjava, v kateri pravi, da se evropsko prvenstvo v resnici začenja, portugalska zasedba pa je dobro pripravljena.

o jogo


Tudi Record je na svojo prvo stran postavil Ronalda z dvignjeno pestjo desne roke. Zraven je z velikimi črkami zapisano: 'Alerta Portugal' oziroma 'Opozorilo za Portugalce'. Dodani sta izjavi selektorja o prvi tekmi izločilnih bojev, ki jo Portugalska pač mora dobiti, in Bruna Fernandesa, češ da je minimalni cilj uvrstitev v finale in nato končna zmaga.

record


Optimizem in odločnost več kot milijardo evrov vredne zvezdniške zasedbe je mogoče razumeti. A nekaj bo treba vprašati tudi Slovence, ki so se na prvih treh tekmah Eura izkazali in imajo brez dvoma tudi nocoj svoje načrte.

Članki iz rubrike