Domen Marot Svet24.si

Mladoletni Celjan Domen Marot je izginil, ste ga ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

kongresni trg bobo 1 Ekipa24.si

Ponos do neba! Fantastični slovenski junaki se se...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

slovenija hrvaska 3 Ekipa24.si

Oglasil se je tudi zelo kritizirani selektor ...

nu
nu
0 01.07.2024 14:18:13

Nam zavidajo? Hrvati že na dopustu, tako pa napovedujejo tekmo Slovenije s Portugalsko!

V Slovenji vlada navijaška evforija, kako pa na to gledajo južni sosedi?

Slovenska izbrana vrsta bo danes odigrala zgodovinsko tekmo osmine finala evropskega prvenstva in se ob 21. uri v Frankfurtu pomerila s Portugalsko. S tem so se uresničile sanje celotne generacije nogometašev, sanje celotne države, ki je kar 24 let čakala na novo uvrstitev Slovenije na evropsko prvenstvo, zdaj pa doživela svoj največji uspeh. 

Za razliko od Slovenije pa Hrvati (in tudi Srbi) doživljajo pravo razočaranje, domov so se vrnili že po skupinskem delu tekmovanja. Kako pa gledajo na to, da so Slovenci še vedno v igri, da jih čaka veliki spopad s Cristianom Ronaldom in druščino? Praktično vsi hrvaški mediji pišejo o zgodovinskem dnevu in povzemajo besede na ponedeljkovi naslovnici tiskane izdaje Ekipe SN, za Index pa je o evforiji spregovoril Damir Krznar, Hrvat na klopi slovenskega prvaka.

Med drugim je z izjemnimi besedami spregovoril o Matjažu Keku in pohvalil njegovo delo, njegov napredek s to izbrano vrsto. "Težko je napovedati, kaj se bo zgodilo na tej tekmi, toda Kek ima nedvomno idejo. Po mojem mnenju morajo podvojiti Rafaela Leaa, ker ga je nemogoče ujeti in 'ubiti' ta medprostor, ki ga Portugalska izjemno koristi. Slovenija je v evforitiji, Kek jo želi zatreti in dati mir svoji ekipi, mislim, da mu to uspeva, a navijače je težko umiriti. Slovenija že dolgo ni bila tako nogometna država, ljudje so povsem ponoreli za reprezentanco in privoščim jim. Na vsakem koraku se pogovarjajo o nogometu, se primerjajo s Srbi in Hrvati, šalijo se, da so ostali na turnirju, mi pa ne, to jih hrani. A naj. Zaslužili so si in mi uživamo z njimi. Prepričan sem, da bodo namučili Portugalce," je sporočil Krznar.

Članki iz rubrike