psihoterapija, pogovor Svet24.si

Je novi predlog zakona o psihoterapiji za ljudi ...

callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

bezigrad hisa nepremicnine 1 Reporter.si

Našli smo daleč najdražjo hišo v Sloveniji: ...

kek jankovic Ekipa24.si

Epsko! Ljubljanski župan sprejel nogometno ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

slovenija hrvaska 3 Ekipa24.si

Oglasil se je tudi zelo kritizirani selektor ...

nu
nu
8 29.06.2024 08:07:37

Zahović brutalno iskreno! Maribora morda ne bi bilo, če ne bi bilo Portugalcev! Kako? Zakaj?

Grega Wernig
Za kolege iz tiskane izdaje športnega dnevnika Ekipa SN je pred tekmo Slovenije proti Portugalski spregovoril Zlatko Zahović.

Med akterji v slovenskem nogometu malokdo, če sploh kdo, bolje pozna portugalski nogomet kot Zlatko Zahović. Najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance je namreč velik del nogometne kariere preživel na Portugalskem, kjer je igral za Vitorio Guimaraes ter oba največja velikana, Porto in Benfico. 

Tako se je Zahović seveda zdel kot primeren sogovornik pred tekmo slovenske reprezentance v osmini finala evropskega prvenstva proti Portugalcem. Za kolege iz tiskane izdaje je spregovoril o marsičem zanimivem, tudi o nogometni kulturi v Sloveniji in na Portugalskem, o pritiskih, ki jih je iz Portugalske čutil zaradi Jana Oblaka ter mnogo drugih temah. 

Zaho je načel še eno zanimivo temo, in sicer o tem, da imajo Portugalci pomembno vlogo, da Maribor v hudih časih ni doživel črnega scenarija. Da ni mrknil! Kako? Zakaj? »Če ne bi bilo Nacionala, morda tudi Maribora ne bi bilo več,« je zelo jasen Zlatko Zahović, sledila je utemeljitev dramatične misli: »Zaradi velikega davčnega dolga smo imeli konkretne težave z davkarijo. Obeti res niso bili dobri. Vse skupaj je bilo videti slabo, a potem je Nacional kupil Reneja Miheliča in Dejana Školnika. Z odškodninama, ki smo ju dobili od njunih prestopov, smo poravnali dolg in si zagotovili nadaljnje delovanje.«

Celoten pogovor z legendarnim slovenskim nogometašem si lahko preberete v današnji tiskani izdaji Ekipe SN.

Članki iz rubrike