dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

slovenija anglija pm Ekipa24.si

Nam zavidajo? Hrvati že na dopustu, tako pa ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

navijači slovenija pm Ekipa24.si

Slo-ve-ni-ja! Na tisoče navijačev se je ...

STA
STA
0 23.06.2024 13:35:01

Dolgoletni slovenski reprezentant razkriva recept za zmago Slovenije nad Anglijo

Martin Metelko
Slovenija bi si glede na dosedanji predstavi na evropskem nogometnem prvenstvu zaslužila napredovanje v osmino finala, je za STA ocenil nekdanji slovenski reprezentant Tonči Žlogar. Anglija bo v zadnjem krogu trd oreh, a trener Mure ocenjuje, da presenečenje glede na vse ni izključeno.

"Slovenija je osvojila bistveno manj točk, kot bi si zaslužila po prikazanem. Slovenska reprezentanca deluje zelo organizirano, je dobro vodena, ve, kaj si želi na igrišču," je dejal Primorec, ki je s slovensko izbrano vrsto nastopil na EP pred 24 leti.

Podobno kot slovenski selektor Matjaž Kek Žlogar meni, da je Sloveniji na prvih dveh tekmah zmanjkalo nekaj sreče. "Včasih ti gredo določene situacije v tvojo korist, včasih pa se enake stvari obrnejo v drugo smer. Na žalost se je proti Srbiji zgodilo slednje."

Želja Slovenije je napredovanje v drugi krog, ta vodi prek Anglije, s katero se bo Slovenija pomerila v torek. "Realno gledano bo Anglija vedno favoriti na tekmi s Slovenijo. Ampak favoriti ne zmagujejo vedno. Čeprav gre za reprezentanco z izjemno tradicijo, z zaslombo zelo močne domače lige in sodi v širši krog favoritov, se mi zdi, da pa vendarle ne spada med ožje favorite."

Kot je ocenil, tekmeci Slovenije v tekmo ne bodo vstopili povsem brezskrbni. "Angleži se zavedajo, da bi jim negativen rezultat močno otežil delo, da bi zaradi tega lahko dobili tudi težjega nasprotnika v osmini finala. Tako da bo to zagotovo trda tekma."

zlogar af
alesfevzer.com



"Verjamem pa, da lahko Slovenija z malo sreče pripravi tudi presenečenje. Ampak slovenska izbrana vrsta bo za to rabila popolno tekmo. Ob takšni predstavi in kančku sreče proti Angliji, če bo ta igrala tako kot na uvodnih dveh tekmah, bi se tekma lahko obrnila v korist Slovenije."

Angleška izbrana vrsta se te dni sooča s precej kritikami domače javnosti glede dosedanjih predstav na EP. Selektor Gareth Soutghate je hkrati priznal, da moštvo ni tako dobro fizično pripravljeno, kot bi si želel, ima pa tudi določene težave s kadrom v zvezni vrsti.

Žlogar sicer poudarja, da je najpomembnejše, da se Slovenija osredotoči na svojo igro. "Slovenija naj samo nadaljuje svoje predstave na tem prvenstvu. Vzdušje znotraj ekipe je odlično, tudi priprave so bile dobre. Če se ji uspe uvrstiti v nadaljevanje tekmovanja, bo to povsem zasluženo."

S potekom prvenstva v Nemčiji je zelo zadovoljen, saj po njegovem dokazuje, da se nogomet razvija in stremi k popolnosti. "Nogomet je toliko napredoval, da na terenu sili obe ekipi k neki odprti igri. Ni več iskanja rezultata brez golov. Konec koncev je tudi na edini tekmi brez zadetkov bil dosežen gol, ki je sicer bil razveljavljen. Tudi sicer sta ekipi ustvarili priložnosti. Tako da mislim, da se nogomet razvija na način, da zadovoljuje gledalce in da so tekme vedno bolj dinamične ter gledljive."

Napredovanje Španije, Portugalske in Nemčije, ki so si kot prve že po dveh krogih skupinskega dela zagotovile osmino finala, je po njegovih ocenah pričakovano. Moštvo, ki pa ga je navdušilo s svojo igro, je Avstrija zaradi neposredne igre. "Že nekaj časa spremljam delo Ralfa Rangnicka in Avstrija izjemno dobro izvaja vrline njegove igre," je dejal.

Po drugih strani pa kot negativna presenečenja do sedaj vidi Hrvaško in po svoje tudi Italijo. "V zadnjem krogu se bosta ti dve reprezentanci pomerili, tako da bo to tekma reprezentanc, ki sta na robu tega, da izpadeta že po skupinskem delu," je ocenil Žlogar.

Ta bo z Muro vstopil v tretji teden priprav na novo sezono državnega prvenstva. Kot pravi, priprave potekajo dobro, veseli pa ga tudi dejstvo, da odlične predstave na evropskem prvenstvu prikazujeta tudi člana slovenske lige, Žan Karničnik in Timi Max Elšnik. "To je izjemna novica za slovenski nogomet in hkrati dokaz vsem igralcem v naši ligi, da lahko s trdim delom pridejo do reprezentance."

Značke: nogomet, euro 2024, ocena

Članki iz rubrike