joe biden Svet24.si

Biden naj bi razmišljal o umiku, če mu ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

kongresni trg bobo 1 Ekipa24.si

Ponos do neba! Fantastični slovenski junaki se se...

Katarina Braniselj Njena.si

Ponesrečena Planetova voditeljica že prestala ...

slovenija hrvaska 3 Ekipa24.si

Oglasil se je tudi zelo kritizirani selektor ...

STA, ue
STA, ue
0 20.06.2024 12:27:33

V München se je kar 350 navijačev podalo s posebnim navijaškim vlakom (foto, video)

Miško Kranjec
V München, kjer se danes popoldan obeta nogometni spektakel, ko se bosta v skupinskem delu evropskega prvenstva v nogometu pomerili ekipi Slovenije in Srbije, so se odpravile množice slovenskih navijačev. Od uradne številke 20.000 slovenskih nogometnih navdušencev se jih je 350 v bavarsko prestolnico odpravilo s posebnim navijaškim vlakom.

Na tekmo med Slovenijo in Srbijo se je v München odpravilo več navijačev, eni na ogled tekme na stadion, drugi na ogled prek velikih zaslonov, da le začutijo navijaški utrip, ki ga bo danes možno pričakovati v Münchnu. Veliko potnikov je izbralo trajnostni prevoz z vlakom.

Poleg več rednih vlakov je iz Ljubljane v München zapeljal tudi direktni izredni navijaški vlak, na katerem je že zelo zgodaj zjutraj bilo čutiti neverjetno energično navijaško vzdušje.

Malo po 4. uri zjutraj se je 350 potnikov odpravilo na razprodan posebni navijaški vlak, ki so ga organizirale Slovenske železnice.

Navdušenje nad potovanjem z vlakom, ki ima v svoji sestavi tudi restavracijsko vagon, je bilo izjemno. Pred odhodom vlaka so potniki prejeli tudi navijaške rekvizite I feel Slovenija, tako je vzdušje na vlaku postalo še bolj barvito in glasno.


Prva mesta na izrednem vlaku so bila v hipu razprodana. Slovenske železnice so uspele z avstrijskimi in nemškimi železnicami dogovoriti in dobiti dovoljenje, da so izredno lahko dodali v sestavo vlaka še dodatni šesti vagon za potnike in tako ponudile še nekaj dodatnih mest.

Da je vlak prava izbira, ne samo zato, ker je to ena najbolj okolju prijaznih in varnih oblik potovanja, dokazujejo najbolje foto utrinki, ujeti ob odhodu vlaka iz Ljubljane. Potovanje z vlakom omogoča odličen izkoristek časa že na poti do cilja, s sproščenim druženjem in zabavo.

Slovenske železnice so predstavile še predlog potovanj iz Ljubljane do Kölna, kjer bo v okviru skupinskega dela  reprezentanca Slovenije v torek, 25. junija, odigrala tretjo tekmo Eura 2024, ko se bo pomerila z Anglijo.

Za potovanje z vlakom v Köln iz Ljubljane priporočajo jutranjo direktno povezavo (vlak 318 ali 214) do Beljaka/Villach (A) in nato prestop na direktni vlak ICE 114 (končna postaja Dortmund) do Kölna.

Za ostale povezave (s prestopi ali iz drugih mest) priporočajo uporabo mednarodnega iskalnika voznih redov (v sodelovanju z Avstrijskimi zveznimi železnicami) ali pa povprašatje na prodajnih mestih vozovnic za mednarodni promet oz. pišete na potnik.info@slo-zeleznice.si.

Galerija

Članki iz rubrike