asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

marjetka in rudi.pg Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetka in Rudi še bolj ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 20.06.2024 10:59:05

Stojmo reprezentantom ob strani

Slovenija - Danska.
Martin Metelko
»Nogomet je čustvena igra. Veliko stvari, ki se zgodijo na igrišču, po tekmi prinesemo domov,« pravi nekdanji reprezentant Bojan Jokić. Zato je pomembno, da znamo navijači našim športnim idolom prenesti sporočilo #zVamiSmo tako ob uspehih kot tudi ob morebitnih padcih.

Bojan Jokić je eden od 10 nogometašev in nogometašic, ki so v sklopu pobude #zVamiSmo Skupine Triglav in Nogometne zveze Slovenije (NZS) poudarili, kako pomembna je skrb za (duševno) zdravje. Njegova prepričanja temeljijo na izkušnji soočanja s pritiski ob nastopu na svetovnem prvenstva leta 2010: »Ko slišiš himno, je to velik ponos, a hkrati tudi velika odgovornost. Takrat športnik začuti posebno evforijo. Ob želji po uspehu lahko pregori.« Zato je še kako pomembno, da imajo danes profesionalni igralci dobro podporo bližnjih, svoje ekipe, navijačev, pa tudi strokovnjakov.

Medsebojna opora je ena od tem, ki jo v ospredje postavlja tudi pobuda Skupine Triglav in NZS. »S pobudo #zVamiSmo želimo tako nogometaše in nogometašice, kot tudi njihove bližnje, navijače in druge ozaveščati, kako pomembno je, da poskrbimo za svoje zdravje in dobro počutje, ob čemer poudarjamo tudi pomen medsebojne opore. To velja tudi za čas prvenstva, ko je pomembno, da kot navijači podpremo reprezentante in jim stojimo ob strani tako ob vzponih kot tudi ob morebitnih padcih,« pravi Luka Pušnik, direktor službe za korporativno komuniciranje v Zavarovalnici Triglav.

Da je o skrbi za duševno zdravje treba (spre)govoriti na glas, je potrdilo 10 nogometašev in nogometašic: Erik Janža, Vanja Drkušič, Žan Karničnik, Nino Žugelj, Špela Kolbl, Marcela Kos, Zala Meršnik, Dominika Čonč, Danijel Šturm in Bojan Jokić. Njihove poglede na omenjeno temo najdete na spletni strani https://www.triglavzdravje.si/z-vami-smo/

Članki iz rubrike