callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

nogometasi slovenija portugalska mm Ekipa24.si

Pozor! Sprememba ure sprejema za slovenske ...

nu
nu
0 18.06.2024 20:45:26

Srbski kapetan se je pred tekmo s Slovenijo posul s pepelom

Profimedia
Dolgo so čakali na nov nastop na evropskem prvenstvu, dolgih 24 let. Precej manj časa je bilo potrebno, da je na samem prvenstvu prišlo do prvih nesoglasij v srbskem taboru. Kapetan Dušan Tadić ni ravno najboljše sprejel dejstva, da je tekmo z Anglijo začel na klopi.

Srbi so dobro parirali favoriziranim Angležem, precej bolje, kot denimo Brazilcem na prvi tekmi mundiala v Katarju. Ni jih malo, ki menijo, da bi si zaslužili vsaj točko. A skoraj bolj kot o solidni predstavi proti enemu glavnih favoritov prvenstva se je po tekmi govorilo o televizijskem nastopu kapetana Dušana Tadića.

Potem ko je bil v kvalifikacijah bolj kot ne standarden član prve enajsterice, je Tadić v nedeljo v igro vstopil šele v 61. minuti. In ni bil najbolj navdušen, da je dve tretjini dvoboja z Bellinghamom ter druščino spremljal s klopi za rezervne igralce. Svoje nezadovoljstvo je po srečanju tudi javno izrazil.


»Težko sem sprejel odločitev, da ne bom igral od začetka. To je vendarle Anglija. Sem vodja, kapetan, brez lažne skromnosti, verjamem, da sem najboljši igralec te ekipe. A če se je trener odločil, da igram 30 minut, to spoštujem,« je za RTS povedal Tadić. »Lahko bi naredil veliko več, če bi igral 90 minut. Če želi, da Dušan Tadić igra 30 minut, bom igral 30 minut. Seveda bi rad igral 90 minut, a spoštujem odločitev. Seveda želiš narediti vse za ekipo,« je v eter dejal Tadić, ki je prepričan, da je bila Anglija v nedeljskem večeru ranljiva. »Mislim, da so se nam Angleži ponujali od začetka do konca. Mislim, da smo jih imeli na pladnju, da nam je malo manjkalo. Ponujali, to je prava beseda. Ponujali so se nam, a tega nismo znali izkoristiti in zaradi tega obstaja obžalovanje,« meni član turškega Fenerbahčeja, ki sicer pravi, da imata s selektorjem dobro komunikacijo.

Seveda ni dolgo trajalo, da so njegove besede prišle na uho selektorja Dragana Stojkovića. »Uh, ni dobro, če je to rekel. Uh, sploh ni dobro, če je res to rekel. Ni dobro. To je bila moja odločitev iz taktičnih razlogov. Želel sem Tadića s svežimi nogami v drugih 45 minutah in to je edini razlog. Nič drugega. Gre za taktiko, nič drugega,« je na novinarski konferenci Tadiću odgovoril selektor Piksi Stojković.

No, ker je dan pametnejši od noči, se je Tadić danes na sestanku opravičil selektorju in soigralcem za izjave po tekmi z Anglijo. »V hotelu je potekal sestanek strokovnega štaba na čelu s selektorjem Draganom Stojkovićem in reprezentanti. Govora je bilo o prihajajočih obveznostih, med drugim pa je kapetan Dušan Tadić izkoristil priložnost in se opravičil selektorju in soigralcem zaradi nepremišljenih izjav po tekmi z Anglijo. Reprezentanca nadaljuje priprave za drugo tekmo po programu,« je prek svoje spletne strani sporočila srbska zveza.

Članki iz rubrike