callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

nogometasi slovenija portugalska mm Ekipa24.si

Pozor! Sprememba ure sprejema za slovenske ...

nu
nu
1 12.06.2024 12:28:10

Se je Šeško odločil prav? Matjaž Kek brez ovinkarjenja: Tega Benija imam veliko raje od tistega!

Martin Metelko, alesfevzer.com
Kaj o prestopni sagi Benjamina Šeška pravi selektor Slovenije?

Epilog prestopne sage Benjamina Šeška se je napovedoval že v torek, danes pa je dobil tudi uradno potrditev. Slovenski dragulj se je kljub mamljivim ponudbam evropskih velikanov - med resnimi snubci so bili tudi člani angleške nogometne elite - odločil, da sprejme novo ponudbo Leipziga in podaljša zvestobo rdečim bikom.

Prednost je dobila opcija, ki je bržčas primernejša, varnejša za nadaljnji razvoj mladega napadalca. Nova pogodba vključuje tudi 'gentlemanski' sporazum, na podlagi katerega lahko visokorasli napadalec klub ob pravi ponudbi na lastno željo zapusti.

Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek je posledice pestrega dogajanja okrog Šeškove klubske prihodnosti spremljal iz prve vrste.

"Moje osebno ramzišljanje seveda deluje nekako na daljavo. Od blizu ga spremljam in vodim nekajkrat na leto, vse ostalo je v rokah ljudi, ki skrbijo zanj, kluba, v katerem je. Mislim, da v ligi, kakršna je Bundesliga, še ni naredil vsega, česar je sposoben. Jasno je, da so kje drugje številke drugačne, višje, ampak pri teh letih ni vse v številkah. Videl sem ga v dveh filmih; v enem je bil zaskrbljen, kar je ob vsem tem pritisku in medijskemu cirkusu normalno, dotaknilo se ga je, v drugem pa sem ga včeraj videl sproščenega in nasmejanega, takšnega, kot se ga spomnimo. Tega drugega imam veliko, veliko raje," je na današnji novinarski konferenci v Wuppertalu priznal Kek.

Je Šeško po njegovem mnenju sprejel pravo odločitev? "Nimam namena komentirati individualnih prestopov, ker zdaj govorimo o reprezentanci in Beni je samo del te reprezentance. Videli smo, kako zelo je lahko pomemben za to reprezentanco, hkrati pa smo proti Bolgariji navsezadnje videli tudi to, kaj se zgodi, če ni osredotočen in pravi. V takšnem trenutku je lahko kdo drug morda primernejši, da zaigra namesto njega. Fantom popolnoma zaupam in zaupam jim tudi v presoji, kdaj je čas, da uredijo osebne zadeve. To popolnoma razumem," odgovarja selektor.

Članki iz rubrike