elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

STA
STA
1 11.06.2024 17:28:35

Erik Janža v pričakovanju Eura: Po moje bo to ta trenutek ...

Martin Metelko
Prekmurec nestrpno pričakuje začetek evropskega prvenstva.

Slovenski reprezentanca je dopoldne na Brdu pri Kranju še zadnjič na domačih tleh opravila trening pred odhodom v Nemčijo za evropsko prvenstvo. Na igrišču je bila prisotna tudi trojica nogometašev, ki se je v času priprav soočala s poškodbami. Pod vodstvom selektorja Matjaža Keka so se potili tudi Petar Stojanović, Benjamin Verbič in Miha Blažič, katerih zdravstveno stanje je v preteklih dneh strokovnemu štabu povzročalo nekaj preglavic, a so popoldne vsi odpotovali v nemško bazo v Wuppertalu.

V ekipi po besedah reprezentanta Erika Janže pred odhodom v Nemčijo še ni čutiti posebne treme: "Seveda je prisotnih nekaj pričakovanj. Predvsem nas zanima, kako bo vse skupaj videti, kje bodo hoteli, kakšna bodo igrišča za trening in vse ostalo, kar pride zraven. Mislim, da imamo dovolj izkušeno ekipo, da ne bo neke nervoze, kvečjemu le nekaj te pozitivne treme."
Po besedah slovenskega bočnega branilca so v slovenskem taboru z vsemi mislimi osredotočeni na prvo tekmo proti Danski. Ta bo v nedeljo ob 18. uri. v Stuttgartu. "Že tako rekoč od prvega dne je prvotni cilj pripraviti se na tekmo z Dansko, tako da sledimo temu ritmu. V času priprav smo odigrali dve prijateljski tekmi, s katerih smo dobili informacije, kaj moramo še izboljšati. Računamo, da bomo do nedelje v polni pripravljenosti," je dejal.
Slovenci imajo z Danci že izkušnje iz kvalifikacij za EP, a bo nedeljska tekma drugačna od tistih v času kvalifikacij, ocenjuje Janža: "Tu gre za turnirski sistem, ko imaš samo tri tekme v skupini, ki odločajo o napredovanju, tako da ni veliko prostora za napake. Tekma bo na nevtralnem igrišču. Videli smo, da so Danci izjemno močni na domačem terenu. Mi moramo predvsem gledati na svojo igro, se nasloniti na to, kar smo prikazali proti njim v Stožicah (Slovenija je na domači kvalifikacijski tekmi z Dansko igrala neodločeno 1:1; op. p. STA), in če bomo mi še boljši kot takrat, bomo vsekakor imeli možnosti."
Prva tekma bo tudi izjemno pomembna za preostali del turnirja, pravi levi bočni branilec: "Čeprav še nisem igral na takšnem turnirju, bi iz tega, med spremljanjem tovrstnih tekmovanj, rekel, da je prva tekma zelo pomembna. Po eni strani si lahko na stežaj odpreš vrata za napredovanje, po drugi pa se lahko 'zabetoniraš' že po prvi tekmi."
Čeprav v taboru še ni čutiti kaj treme, Janža ob tem priznava, da bi znalo biti drugače že od petka naprej, ko se bo mesec nogometnega karnevala v Nemčiji tudi uradno začelo z uvodno tekmo med domačini in Škoti. "Po moje se bo vse skupaj začelo v petek, ko bomo videli, da gre zares. Ob spremljanju te tekme bomo nekako začutili, zdaj pa je res vse skupaj blizu in po moje bo to ta trenutek. Sem pa prepričan, da nas bo tudi strokovni štab, ki že ima izkušnje z velikih tekmovanj, znal ob tem ustrezno nagovoriti in pripraviti, tako da bo to pozitivna energija," je zaključil Janža.

Članki iz rubrike