magnifico Svet24.si

Magnifico še »nikoli ni uničil nobenega ...

živčni zlom Svet24.si

Preverite, s katerimi znaki telo sporoča, da vam ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Izbira obleke, ki najbrž ni naključna - tudi zaradi barv, ki so ustvarile neko celoto in sporočilo Odkrito.si

Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

sta
sta
1 08.06.2024 17:04:24

Slovenci na generalki zadržani, marsikaj so prihranili za evropsko prvenstvo

Martin Metelko
Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. Izbranci Matjaža Keka so gostili Bolgarijo in igrali neodločeno 1:1 (1:1).

* Stadion Stožice, gledalcev 11.037, sodniki: Kardesler, Tugral in Özaral (vsi Turčija).
* Strelca: 0:1 Despodov (4./11 m), 1:1 Šporar (14.).
* Slovenija: Oblak, Janža (od 71. Balkovec), Bijol, Brekalo, Karničnik, Elšnik, Gnezda Čerin (od 82. Gorenc Stanković), Horvat (od 46. Žugelj), Mlakar (od 61. Lovrić), Šporar (od 61. Iličić), Šeško (od 71. Celar).
* Bolgarija: Vucov, H. Petrov, Petkov (od 46. Atanasov), Antov (od 61. Iliev), S. Petrov, Kostadinov (0d 61. Yusein), F. Krastev, Tombak, M. Minčev (od 82. Ljaskov), G. Minčev (od 61. Kolev), Despodov (od 78. Kirilov).
* Rumeni kartoni: /.
* Rdeči karton: /.

horvat af
alesfevzer.com


Slovenci so po torkovi zmagi proti Armeniji gostili še Bolgarijo. S slednjo so se merili petič in še petič ostali brez zmage, zdaj imajo z njo dva remija in tri poraze. Bolgari so hitro povedli, Slovenci hitro izenačili, terenska pobuda je bila na strani slednjih, a manjkala je konkretnost. Previdnejša igra je deloma razumljiva, saj je bilo najpomembnejše, da ekipa ostane brez kakšnih novih zapletov s poškodbami.

Slovenska vrsta bo v torek odpotovala v Nemčijo, kjer jo 16. junija v Stuttgartu čaka tekma proti Danski, 20. junija v Münchnu proti Srbiji, 25. junija pa v Kölnu proti Angliji.

Kek je tekmo proti Bolgarom začel z bolj ali manj udarno postavo, a je ta že v tretji minuti zakrivila enajstmetrovko. Prekršek nad Kirilom Despodovom je v kazenskem prostoru naredil Jaka Bijol, prav Despodov pa je nato v četrti minuti zanesljivo zadel z bele pike.

Po golu je domača vrsta zagospodarila na igrišču, prihajala v kazenski prostor Bolgarov, vendar ni zmogla pravega zaključnega strela. V 14. minuti pa je po kotu z desne strani le izenačila, iz bližine je z glavo zadel Andraž Šporar ter dosegel 11. gol v reprezentančnem dresu.

Nato pa je domača zasedba spet puščala preveč prostora Bolgarom, Kek je ob igrišču nekajkrat precej povzdignil glas, tudi gradnja igre ni šla po željah, v 33. minuti pa je vendarle spet zagrozila, ko se je v kazenskem prostoru odkril Benjamin Šeško, a nato izgubil dvoboj s Svetoslavom Vucovom. To je bila tudi zadnja nevarna akcija polčasa.

Na začetku drugega je Tomija Horvata zamenjal Nino Žugelj, a se igra še vedno ni razživela, ekipi sta igrali med kazenskima prostoroma in brez pravih strelov, je pa v 55. minuti Šeško slabo zadel žogo z glavo, tako da je še ena priložnost ostala neizkoriščena.

Po uri igre sta priložnost dobila še Sandi Lovrić in Josip Iličić, takoj zatem pa se je moral izkazati Jan Oblak po poskusu Despodova. Slovenija je sicer spet imela terensko pobudo, v 69. minuti pa tudi prišla do strela. Lovrić je poskusil z roba kazenskega prostora, toda meril preveč po sredini vrat.

Žan Celar in Jure Balkovec sta bila naslednja, ki ju je Kek poslal v igro, Iličić pa je bil naslednji, ki je streljal, tudi on z roba kazenskega prostora in tudi on preveč po sredini. Že v sodniškem dodatku bi lahko Bolgari prišli do zmage, vendar je Filip Krastev preslabo streljal za Oblaka.

sporar af
alesfevzer.com

slovenija gol mm
Martin Metelko

Članki iz rubrike