Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.06.2024 02:46:42
Deli članek:

Slovenski tekmeci v nenavadni podobi! Bizaren vzorec Angležev šokira

Profimedia

Angleški selektor Gareth Southgate vleče drzne poteze, nogometna javnost na Otoku pa je vse bolj skeptična.

Anglija pred evropskim prvenstvom ob Franciji velja za favoritinjo, temu pritrjuje tudi širok igralski bazen, ki je (bil) na voljo selektorju. A Southgate je ubral nekoliko drugačno pot in se "znebil" Marcusa Rashforda, Harryja Maguira, Jacka Grealisha in Jamesa Maddisona. Na drugi strani pa vpoklical številne manj izkušene igralce iz manj vidnih klubov.

Če se vprašate, kateri klub daje največ reprezentantov, je kar težko verjeti, da to ni niti Manchester City, ne Liverpool ne Arsenal in ne Manchester United. Ne gre niti za Chelsea ali Tottenham. To je Crystal Palace.

Klub iz južnega Londona, ki je prvenstvo končal na robu zgornjega doma premier lige, v reprezentanco prispeva svojega najboljšega igralca Eberechija Ezea, branilca Marca Guehija, vezista Adama Whartona in vratarja Deana Hendersona.

Crystal Palace je potem, ko ga je prevzel avstrijski strateg Oliver Glasner, izrazito popravil svojo uvrstitev. V 13 krogih je za sedem zmag in tri remije je osvojil 24 točk. V tem obdobju so bili Londončani peta najuspešnejša ekipa v ligi.

Profimedia