callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

matjaz kek Ekipa24.si

Kaj je želel povedati Matjaž Kek? Selektor z ...

Pokukajte v zakulisje najbolj fatalnega večera (20) Njena.si

Igralec Robert Korošec zmagal prvo kolesarsko ...

nogometasi slovenija portugalska mm Ekipa24.si

Pozor! Sprememba ure sprejema za slovenske ...

nu
nu
12 26.05.2024 16:58:10

Zlatko Zahović brutalno iskreno o Iličićevi vrnitvi: "Presenetilo me je, verjamem, da ne bo vsem všeč, ker ..."

Grega Wernig
Zlatko Zahović je v intervjuju za Ekipo SN brez dlake na jeziku spregovoril tudi o vrnitvi Josipa Iličića v izbrano vrsto.

V torek, 21. maja je Matjaž Kek predstavil seznam 30 kandidatov za evropsko prvenstvo, med katerimi se je znašel tudi Josip Iličić. Odlični vezist Maribora je za izbrano vrsto nazadnje igral novembra 2021 na tekmi s Ciprom, po številnih težavah pa je letos poleti resnično zablestel. Tako se je znašel med kandidati za nastop na Euru, kar bi bila vsekakor pika na i njegovi uspešni karieri. Je pa v intervjuju za tiskano izdajo Ekipe SN o potezi, ki je odmevala po celi Evropi, zelo iskreno in neposredno spregovoril Zlatko Zahović. 

"Presenetilo me je, ker je to vse prej kot lahka odločitev. Verjamem, da je pogojena s točno določeno pozicijo in vlogo, ki jo bo Jojo imel v tej reprezentanci. Ker moramo vedeti, da Josip z odhodom na evropsko prvenstvo ni imel nič. Kamere pa se bodo zdaj od drugih igralcev hočeš nočeš precej obrnile k njemu. Kljub vsemu ne verjamem, da bo to vsem všeč," je povedal Zlatko Zahović, najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance in spregovoril tudi o tem, da so mediji po svetu o Kekovem seznamu govorili predvsem v luči Iličićeve vrnitve: "O tem govorim. Meni je vse jasno, zato sem imel velik pomislek. Toda če vse to predvidiš, če stvari postaviš na pravo mesto, če vsi skupaj sprejmejo pravila igre, če si ti pred problemom, potem je vse skupaj lažje. Če pa se vendarle kaj zgodi, lahko vse udari ven. Nogomet je … Uh, ogromno je egov. Danes je vse dobro, jutri je lahko že vse narobe. Kar zadeva njegov talent, vsi verjamemo, da nam lahko pomaga. Toda dogajanje v garderobi je zelo pomembno. Verjamem pa, da so vsi, ki so to odločitev sprejeli, predvsem selektor, dovolj pametni, da lahko predvidijo vse potencialne težave in da so že rešili vse, kar bi jih lahko povzročilo. Ne smemo pa pozabiti, da vedno lahko vse skupaj udari ven."

Članki iz rubrike