Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Olga Zupan: Rada bi bila ljubljena, občudovana in...

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

nu
nu
0 25.05.2024 18:49:14

Šok za City! Giardiola izgubil zadnjo tekmo sezone!

Profimedia
Nogometaši Manchester Uniteda so zmagovalci pokala FA. V finalu so v Londonu z 2:1 premagali favorizirane mestne tekmece, sicer angleške prvake, nogometaše Manchester Cityja.

S tem so jim preprečili, da bi kot prva ekipa dve sezoni zapovrstjo osvojili dve najbolj cenjeni angleški lovoriki. Za United je 13. naslov v tem tekmovanju in prvi po letu 2016. Zanimivo bo videti, ali bo tudi rešil trenersko mesto Eriku ten Hagu, ki je s svojo ekipo lani v finalu istega tekmovanja izgubil, je pa prvo lovoriko s klubom lani osvojil v ligaškem pokalu.
United si je zmago zagotovil v prvem polčasu. Najprej je v 30. minuti Alejandro Garnacho izkoristil nesporazum Joška Gvardiola in vratarja Stefana Ortege, Hrvat je z glavo podajal Nemcu, a poslal žogo čezenj, Garnacho pa jo je le potisnil v mrežo. Devet minut pozneje je vodstvo po lepo izvedenem protinapadu povišal Kobbie Mainoo.
V drugem delu je United odbijal vse napade tekmecev do 87. minute, ko je zaostanek znižal Jeremy Doku. A to je bilo tudi vse, kar je uspelo Cityju, ki je pred tem zapravil nekaj priložnosti, Erling Haaland je tudi zadel okvir vrat.

Članki iz rubrike