blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

Nikolina in Severina BestFM

Nikolina in Severina - spor, ki traja in traja …

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

nu
nu
0 25.05.2024 18:49:14

Šok za City! Giardiola izgubil zadnjo tekmo sezone!

Profimedia
Nogometaši Manchester Uniteda so zmagovalci pokala FA. V finalu so v Londonu z 2:1 premagali favorizirane mestne tekmece, sicer angleške prvake, nogometaše Manchester Cityja.

S tem so jim preprečili, da bi kot prva ekipa dve sezoni zapovrstjo osvojili dve najbolj cenjeni angleški lovoriki. Za United je 13. naslov v tem tekmovanju in prvi po letu 2016. Zanimivo bo videti, ali bo tudi rešil trenersko mesto Eriku ten Hagu, ki je s svojo ekipo lani v finalu istega tekmovanja izgubil, je pa prvo lovoriko s klubom lani osvojil v ligaškem pokalu.
United si je zmago zagotovil v prvem polčasu. Najprej je v 30. minuti Alejandro Garnacho izkoristil nesporazum Joška Gvardiola in vratarja Stefana Ortege, Hrvat je z glavo podajal Nemcu, a poslal žogo čezenj, Garnacho pa jo je le potisnil v mrežo. Devet minut pozneje je vodstvo po lepo izvedenem protinapadu povišal Kobbie Mainoo.
V drugem delu je United odbijal vse napade tekmecev do 87. minute, ko je zaostanek znižal Jeremy Doku. A to je bilo tudi vse, kar je uspelo Cityju, ki je pred tem zapravil nekaj priložnosti, Erling Haaland je tudi zadel okvir vrat.

Članki iz rubrike