blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

ro
ro
0 21.05.2024 13:22:05

Tonči Žlogar zelo iskreno: Za Muro je to premalo, naslednja sezona pa … Vprašati morate predsednika!

alesfevzer.com
Muraši niso izkoristili priložnosti, da bi ob slovesu od klavrne sezone navijačem privoščili vsaj malo zadovoljstva. V dvoboju z Rogaško so bili (znova) preslabi, da bi si zaslužili kaj več od poraza, posebej prvi polčas je bil skrb vzbujajoč. Napake so se vrstile kot po tekočem traku, še bolj je v oči bodla anemičnost varovancev Tončija Žlogarja.

Kot bi bili z mislimi nekje drugje; tako so bili videti nogometaši Mure v prvem polčasu obračuna z Rogaško. Navijači so upali, da so najslabšo izvedbo svojih varovancev v tej sezoni že videli, toda sobotno popoldne je razkrilo, da nikoli ni tako slabo, da ne bi moglo biti še slabše. Edina svetla točka so bile čudovite 'škarjice' Nikole Jovićevića, ki je v navezi z izjemno obrambo Ajdina Mulalića poskrbel za najlepši trenutek tekme. Vse drugo je bilo obupno.
Žvižgi s tribun so bili popolnoma upravičeni. Po trojni menjavi med odmorom je bilo nadaljevanje za odtenek boljše, vendar je bila kakovostna raven še naprej skromna in poraz je bil neizbežen. "Za prvi polčas absolutno ni opravičila. Drugi je bil nekoliko boljši. Resda smo bili prisiljeni v nekatere spremembe, toda kljub temu so bili na igrišču igralci, ki so v spomladanskem delu prvenstva v glavnem igrali. Če ekipa ni stoodstotno osredotočena, če nima maksimalnega motiva, je videti tako, kot smo bili mi videti tokrat," se je neprepričljivosti svojih varovancev zavedal trener Sobočanov. "S prvim delom nikakor nisem zadovoljen. Drugi je bil malce boljši, ampak za Muro je to premalo," je pristavil primorski strokovnjak, ki med tednom ni zaznal, da bi se v preizkušnji, ki za gostitelje v nasprotju z nasprotniki sicer ni imela tekmovalnega pomena, lahko pripetilo kaj podobnega. "Fantje so trenirali normalno. So profesionalci. Ne smejo se osredotočati na to, ali tekma o čem odloča ali ne. Ne glede na to, kje nastopaš, še zlasti pa pred domačimi navijači, se ne moreš predstaviti v takšni luči; odigrati brez prekrška, brez želje. Zelo sem razočaran nad takšno podobo. Bili smo slabi, a smo na nekaterih drugih tekmah pokazali, da lahko. Sezone je konec, zdaj se je treba s treznimi glavami odločiti, kako naprej. Ta zasedba gotovo potrebuje osvežitve, treba je postaviti realne cilje in jih tudi predstaviti. Potem bo vse lažje," je pripovedoval Tonči Žlogar.
Tako kot v zadnjem krogu s soboškega zornega kota ni bil prijeten pogled na igralno površino, ni prijeten niti pogled nazaj. "Jaz sem prišel spomladi, ekipa je bila že selekcionirana in bila je v velikih težavah, a smo jo nekako uspeli stabilizirati. Gotovo pa ima težave, po mojem mnenju primanjkuje kakšna osvežitev. Če je bila pred začetkom sezone kot cilj zastavljena uvrstitev v Evropo, je bila ta v nekaterih situacijah blizu, toda moralo bi se 'poklopiti' res ogromno stvari, da bi se izšlo na tak način," pravi nekdanji reprezentant.


Kako naprej, bo odvisno tudi ali predvsem od morebitnih premikov v vrhu klubske piramide. Veliko se govori o prihodu morebitnega vlagatelja. Še vedno menda ni nujno, da bo na koncu zares prišel, a če pride, se bodo karte bržčas premešale na novo. Kaj to pomeni za trenerjev status? "Pogodbo imam še za naslednjo sezono, z drugimi stvarmi nisem seznanjen. To morate vprašati predsednika ali koga drugega," se je odzval trener Mure.

Značke: tonči-žlogar, mura

Članki iz rubrike