franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
9 20.03.2024 19:49:26

Užitek jih je bilo gledati! Slovenci proti vrstnikom iz Barce, Reala in Atletica iztržili veliko točko!

Grega Wernig
Slovenska mladinska (U-19) reprezentanca je odlično začela turnir drugega kvalifikacijskega kroga za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Izbranci selektorja Miša Brečka so se v Lendavi zares izvrstno postavili po robu favoriziranim Špancem in zasluženo osvojili veliko točko. Zlasti v prvem polčasu so bili briljantni, v nadaljevanju so bili ob pritisku nadvse kakovostnih tekmecev pripravljeni trpeti.

Začetek dvoboja pod vznožjem vinogradov je bil takšen, kot smo predvidevali. Tehnično dovršeni Španci so si prisvojili žogo, toda Slovenci so se odlično postavili na svoji polovici in tekmecem niso dovolili, da bi bili nevarni. Izbranci Miša Brečka so bili zelo disciplinirani, predvsem pa izjemno agresivni in uspešni v dvobojih. S takšnim pristopom so velike favorite povsem nevtralizirali ter nato kmalu postajali vse bolj predrzni tudi v napadalnih akcijah.

Sijajna akcija za vodstvo
Fantje so si upali in ogromno tekli, užitek je bilo spremljati njihovo podobo, ki je bila v 20 minutah nagrajena z vodstvom. Po levi strani so uprizorili sijajno akcijo iz nogometnih učbenikov. Začel jo je Luka Topalović, nadaljeval Miha Trdan, Kevin Benkič pa je vrhunsko podal pred vrata, kjer je Lucas Mačak z glavo zadel v polno za veliko veselje. Prevladovalo je mnenje, da bo zaostanek Špance razjezil in da se bo začelo slovensko trpljenje, ampak Luka Poredoš in soigralci so bili še naprej izvrstni. S preudarno igro vrstnikom iz Barcelone, Reala, Atletica, Betisa ... V prvem polčasu niso dovolili, da bi vratar Tim Štrasberger živel pretirano nevarno, do odhoda na odmor v okvir vrat niso sprožili niti enega strela. In tudi v posesti niso prevladovali, kot bi marsikdo pričakoval. Obetavni Slovenci so nadaljevali tekmo v svojem filmu, imeli so zelo jasen načrt in po dobre pol ure znova zapretili. Kevin Benkič je vnovič prebil levo stran in podal v osrčje kazenskega prostora, kjer so španski branilci v zadnjem trenutku preprečili, da bi se znašli v še večjih težavah.

Tudi s tistim, ki je pretil Oblaku
Jose Lana se je med odmorom odzval z dvojno menjavo in med drugim v ogenj poslal Hectorja Forta, desni bočni branilec je bil v derbiju zadnjega kroga la lige v začetni enajsterici Barcelone, ki je v Madridu prepričljivo ugnala Atletico na čelu z Janom Oblakom. Gostje so v nadaljevanje vstopili nadvse odločno, prizadevali so si stopnjevati pritisk, a odločni so bili tudi slovenski fantje. Sicer je bilo v posameznih trenutkih zaznati, da so z energijo »na rezervi«, toda pristop je bil še naprej fanatičen, v 64. minuti pa se je vendarle zgodilo izenačenje. Na (pre)poceni način, v gneči pred vrati se je najbolje odzval Rayane Belid in žogo iz bližine spravil v mrežo.

Španci so kakopak dobili dodaten zagon in se pognali v lov na preobrat. Vse močneje so pritiskali in v 88. minuti zadeli tudi vratnico, ampak fantje Miša Brečka so junaško zdržali vse nalete in se v spopadu z nogometnim velikanom zasluženo veselili velike točke, s katero ostajajo v boju za evropsko prvenstvo, kamor bo napredoval le zmagovalec skupine 1. Na drugi tekmi v Gornji Radgoni je Kosovo z 1:0 premagalo Avstrijo, ki bo v soboto v Lendavi naslednji tekmec naših upov.

slovenija u19 1
Grega Wernig

Značke: slovenija, španija

Članki iz rubrike