Upravna enota Ljubljana Svet24.si

Kako kaže s stavko na upravnih enotah?

hrvaška obala Svet24.si

Poleti glavnina Slovencev spet na Hrvaško, a za ...

zdravniki, stavka Necenzurirano

Smo talci zdravniških baronov, ki vodijo Fidesovo...

skvarc rupnik fb Reporter.si

Šef krščanskega foruma SDS in spolni predator: ...

pogacar Ekipa24.si

Odštevanja je konec! Najboljši kolesar na svetu ...

Milan Štrljić4 Njena.si

Botri: 'Stipan' v mladosti pravi zvezdniški ...

doncic Ekipa24.si

Fantastični Dončić se je spet spogledoval z ...

sta
sta
1 02.12.2023 20:31:13

Kek samozavestno: Marsikdo se je nasmehnil, ko je dobil v skupino Slovenijo. Mogoče jim bo zaradi tega žal.

Martin Metelko
Slovenska delegacija na čelu s selektorjem Matjažem Kekom in predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem je v Hamburgu žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji ocenila za težak. Kot pa je poudaril selektor, tekmece poznajo in bodo na EP šli tekmovat, ne zgolj sodelovat.

Slovenija bo prvo tekmo odigrala v Stuttgartu 16. junija proti Danski, drugo bo štiri dni kasneje Slovenija odigrala v Münchnu proti Srbiji, zadnji obračun skupinskega dela proti Angliji bodo varovanci selektorja Keka odigrali 25. junija v Kölnu.

"Vsi v skupini so bili v zadnjem času naši tekmeci. Zavedamo se njihove moči. Ni lahka skupina, to je skupina, v kateri Slovenija ni favorit. Ob kakovosti tekmecev pa se moramo zavedati tudi svoje kakovosti. Dobro je treba načrtovati vse skupaj, pripravljalne tekme, mesto, v katerem bomo prebivali ... Čaka nas veliko dela, a to bo sladko delo," je dejal Kek.

"Predvsem se veselim EP. Izziv je nenormalen. Ne vem, kaj bi lahko bila še večja motivacija, kot je igrati proti takšnim ekipam. Res je, da poznamo mi njih in oni nas. Angleži so nam vedno nekako pobegnili, z Danci smo igrali pred kratkim, Srbi so nas že osramotili, ampak smo jim tudi vrnili. Favoriti pa zagotovo nismo," je nadaljeval selektor.Poudaril je, da bo nastop na EP zadnje priznanje in privilegij, ampak: "Zanima nas tekmovalnost. Kljub težkim tekmecem bom peljal na turnir ekipo, ki bo želela priti do pozitivnega izida. Nismo v vlogi favorita, kar je mogoče meni celo prav. Marsikdo se je nasmehnil, ko je videl, da je dobil v skupino Slovenijo. Mogoče bo tistim žal. Naredili bomo vse, da bo tako," je zaključil.

Mijatović pa ga je dopolnil: "Vedno si želimo, da bi na teh žrebanjih dobili na papirju lažje tekmece. Tokrat ne morem reči, da smo imeli srečo, saj smo dobili res težke tekmece. Ampak kakor koli. Slovenija je na EP. Fantje se bodo dobro pripravili in mislim, da bomo dobro tekmovali tudi v tej skupini. Ne bo enostavno, ampak verjamem, da si fantje želijo dober nastop. Verjamem tudi, da ne bomo razočarali."

Anglija je tretja reprezentanca na lestvici Mednarodne nogometne zveze in je tudi na stavnicah trenutno v vlogi prvega favorita Eura 2024 pred Francijo, Nemčijo, Španijo in Portugalsko, Danska 19., Srbija 34., Slovenija pa 54.

Značke: ep, žreb, matjaž-kek

Članki iz rubrike