joe biden Svet24.si

Biden naj bi razmišljal o umiku, če mu ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

kongresni trg bobo 1 Ekipa24.si

Ponos do neba! Fantastični slovenski junaki se se...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

slovenija hrvaska 3 Ekipa24.si

Oglasil se je tudi zelo kritizirani selektor ...

nu
nu
0 20.11.2023 12:54:23

Zanimive 'grožnje' selektorja Kazahstana slovenski reprezentanci, nad temi besedami je bil marsikdo presenečen

Če je tekma s Kazahstanom tekma generacije za Slovence, je za nasprotnike ta občutek še toliko večji. Prva uvrstitev na veliko tekmovanje je zanje zelo blizu in včeraj so v kazahstanskem taboru pred tekmo nastopili odločno in samozavestno, na videz pripravljeni, da spišejo največjo pravljico tamkajšnjega nogometa.

Kazahstanci so v soboto opravili dolgo pot do Slovenije, kjer jih čaka tekma generacije, na kateri si lahko prvič v zgodovini zagotovijo nastop na velikem tekmovanju. V Ljubljani so pristali v večernih urah, včeraj čez dan jih je bilo še mogoče opaziti med sprehodom skozi središče Ljubljane, popoldne pa so se odpravili proti prizorišču, na katerem jih danes čaka odločilnih 90 minut. Najprej so se predstavili medijem, ki jih je iz največje države brez dostopa do morja prišlo zares veliko, kar kaže, da je v tej azijski državi zavladala prava nogometna evforija. Zatem so v večernih urah preizkusili še zelenico stožiškega stadiona.


To je v našem DNK

Jih je dolgo popotovanje izmučilo? »Ta dolga pot za nas ni predstavljala nič posebnega, saj je to že del kazahstanskega DNK, vajeni smo dolgih razdalj, ki za stepske volkove niso težava,« je selektor Magomed Adijev dejal o dolgi poti, ki je za njegovimi varovanci. Dodal je, da so to pot prepotovali trdno odločeni, da zmagajo: »Že od začetka kvalifikacij dokazujemo, da se lahko kosamo z vsakim tekmecem, tudi jutri bo tako. Od tekme ne pričakujemo ničesar, bomo pa naredili vse, da dosežemo zmago za svojo državo in svoj narod. Črto pod našim uspehom bomo potegnili po koncu.« 

Selektor slovenskih nasprotnikov se je obregnil tudi ob slovensko izbrano vrsto in ob taktiko Matjaža Keka. "Slovenija je vse žetone stavila na obračun proti Kazahstanu. To je bilo vidno že iz njihove začetne postave proti Danski. So samozavestni. Naši nasprotniki nas velikokrat podcenjujejo. Ne bom zahteval več spoštovanja, to bomo pokazali na tekmi," je odločen selektor Kazahstana. 

Značke: kazahstan, slovenija

Članki iz rubrike