Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

sta
sta
12 19.11.2023 16:38:27

Temperatura pred odločilnim dvobojem narašča! Sloveniji pripisujejo takšen odstotek možnosti proti Kazahstanu!

Martin Metelko
Slovenska nogometna reprezentanca bo v ponedeljek ob 20.45 v Stožicah igrala zadnjo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2024.

Izbranci Matjaža Keka so po dolgem času v položaju, ko se spet lahko prebijejo na veliko tekmovanje. Pomembno je dejstvo, da so odvisni sami od sebe. Proti Kazahstanu morajo za pot v Nemčijo osvojiti vsaj točko. Slovenija ima po devetih tekmah 19 točk, Kazahstan, ki ga je Slovenija ugnala v gosteh na začetku kvalifikacij z 2:1, pa točko manj. V prid slovenske vrste govori veliko dejavnikov.


Vloga favorita bo na domači strani, ki ima za razliko od Kazahstana kar nekaj v svetu uveljavljenih nogometašev, začenši z Janom Oblakom in Benjaminom Šeškom, ki po Transfermakrtu dosegata 35 oziroma 30 milijonov evrov vrednosti. Na 10 milijonov sta ocenjena tudi člana Udineseja, Jaka Bijol, ki je v teh kvalifikacijah postal poveljnik slovenske obrambe, in Sandi Lovrić. Pri Kazahstanu s 6,5 milijona močno izstopa zgolj Bahtijor Zajnutdinov, a najboljšega strelca kazahstanske vrste zaradi poškodbe ne bo v Ljubljani.

Slovenija je ob tem na domačem igrišču neporažena sedem tekem, a Kazahstanci so v teh kvalifikacijah pokazali, da lahko v gosteh zmagajo, slavili so v San Marinu, v Belfastu proti Severni Irski in na Finskem. Podjetje Gracenote, ki pogosto odstotkovno napoveduje razplete športnih dogodkov, za obračun Slovenije in Kazahstana kar 86 odstotkov možnosti pripisuje slovenski reprezentanci. "Pričakujemo težko tekmo. Obe reprezentanci se borita za Euro, zato bomo naredili vse na igrišču, da si zagotovimo vozovnico za Nemčijo. Tako mi kot Kazahstan imamo edinstveno priložnost, obe reprezentanci si zaslužita, da sta v tem položaju, v katerem sta pred odločilno tekmo. Tekmo, ki bo, ponavljam, zelo težka. Naredili bomo vse, da si zagotovimo evropsko prvenstvo," napoveduje Jan Oblak.

Članki iz rubrike