Jelena Rozga Svet24.si

Jelena Rozga: "Rekel mi je, naj zmanjšam nos, ...

hrvaška-policija, ugrabitev, hrvaška-istra Svet24.si

Pijani Slovenec za volanom v Zadru povzročil hudo...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

Topalović 23 mm Ekipa24.si

Zdaj je uradno! Milijonski prestop iz prve ...

rade-šerbedžija Revija Stop

Večer za Mileno - Rade Šerbedžija razkril njeno...

Tadej Pogačar Urška Žigart 24 Ekipa24.si

Urška Žigart ostala brez Pariza! Naša prvakinja...

nu
nu
0 04.11.2023 10:27:29

Šeško kot novi, balkanski van Basten? Legendarni Zvone Boban pravi, da...

Martin Metelko
Zvonimir Boban o Benjaminu Šešku in možnostih Slovenija za preboj na Euro.

Legendarni hrvaški vezist, danes eden najtesnejših sodelavcev predsednika Uefe Aleksandra Čeferina, se je v zadnjih dneh mudil v Sloveniji, na Brdu pri Kranju, kjer je potekal zelo zanimiv Uefin seminar o nogometu mladih. Zvonimir Boban si je v natrpanem urniku vzel čas tudi za tri slovenske predstavnike medijev. Z zmeraj pronicljivim Hrvatom smo se novinarji Ekipe, RTV-ja in Pop TV-ja pogovarjali predvsem o izzivih v sodobnem nogometu, beseda pa je nanesla tudi na Benjamina Šeška.

"Benjamin odrašča, dozoreva. V nekem trenutku sem bil celo malce skeptičen, kar zadeva to, kako bo dozoreval, kajti zdelo se mi je, da je imel dve leti nekakšne stagnacije. Mislim, da je imel tudi težave s poškodbami. O njem se že, odkar je bil otrok, govori, da bo novi, balkanski van Basten. To so bile zame malce pretirane besede. Upam, da bo ustvaril vse najboljše in najvišje v svoji karieri. V zadnjem obdobju se vidi, da zares hitro dozoreva, njegov ekstremni talent prihaja vse bolj do izraza. Upam, da bo vam Slovencem še dolga leta prinašal srečo. On si to zasluži, ker je zares ljudski človek, tudi vi si to zaslužite, kajti Slovenija je nogometna država."



Ko smo že pri tem, Slovenija je le še en korak oddaljena od evropskega prvenstva v Nemčiji … "Eno točko, da! (smeh) Upam, da vam bo uspelo evropsko prvenstvo overiti že v Københavnu, navijam za to možnost. Če se to slučajno ne zgodi, pa imate v zadnjem krogu domačo tekmo s Kazahstanom, tako da … Vse držite v svojih rokah. Mislim, da bi se morali uvrstiti na Euro, toda ne smete se sprostiti! Zgodovinsko so se s Slovenijo v kvalifikacijah dogajali takšni in drugačni cirkusi, tako da … Upam, da vam uspe! Ta reprezentanca, vaš narod, Matjaž Kek, moj prijatelj, predsednik Radenko Mijatović, generalni sekretar Martin Koželj, vsi vi si zaslužite, da greste na Euro! Res bi rad, da vam uspe, tudi zaradi našega Aleksandra Čeferina. (smeh)"

Celoten pogovor s hrvaško nogometno legendo si lahko preberete v SOBOTNI IZDAJI ČASNIKA EKIPASN

Članki iz rubrike