elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

STA
STA
0 19.10.2023 20:59:01

Znan epilog prekinjene tekme med Belgijo in Švedsko

Nogometna tekma med Belgijo in Švedsko v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024, ki je bila ob polčasu prekinjena zaradi streljanja, v katerem sta umrla dva švedska navijača, se ne bo ponovila oziroma odigrala do konca, je danes sporočila Evropska nogometna zveza Uefa. Tekma se je tako končala z izidom 1:1, ekipi pa si bosta razdelili točko.

Na željo nogometnih zvez obeh držav bo obveljal rezultat 1:1 ob polčasu tekme, ko je bila tekma v Bruslju prekinjena, saj se švedski nogometaši niso želeli vrniti na igrišče. Vsaka ekipa je tako dobila po eno točko, lestvica skupine F pa bo posodobljena, so še dodali pri Uefi.

V ponedeljek zvečer je oborožen moški stopil s skuterja na severu mestnega središča in na ulici streljal. Pri tem je ubil dva švedska državljana, enega človeka pa ranil. Osumljenega napadalca, 45-letnega tunizijskega državljana, ki je nezakonito živel v Belgiji, je v torek policija ujela in ustrelila.



Švedski navijači so po koncu tekme ostali na stadionu, nato pa jih je policija ob 2. uri zjutraj pospremila v njihove hotele.

"Veseli nas, da je Uefa sprejela odločitev in da je ta v skladu z željami obeh zvez. Vendar športne zadeve so drugotnega pomena, naše misli so z žrtvami in njihovimi družinami," je v izjavi zapisala belgijska nogometna zveza.

Značke: nogomet, ep, kvalifikacije

Članki iz rubrike