Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
14.10.2023 13:02:35
Deli članek:

Pozor! Stožice so razprodane, tule so pomembne informacije pred tekmo Slovenija - Finska za navijače!

m24.si

Slovenska repreentanca bo imela na dvoboju s Finsko močno podporo s tribun.

Že enajst dni pred sobotnim obračunom so pošle vse vstopnice, navijači iz vse Slovenije (in Finske) bodo napolnili Stožice. Ker bo pred dvobojem okrog stadiona velika gneča, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki bodo olajšali prihod na prizorišče tekme ter hkrati posredovala še ostale koristne informacije za vse obiskovalce. Prenašamo jih v celoti:

PARKIRANJE
Parkiranje v garažni hiši Stožice bo po zapolnitvi prostih kapacitet omogočeno le še obiskovalcem s posebnimi parkirnimi dovolilnicami. Obiskovalce naprošamo, da parkirate na okoliških parkiriščih v okolici stadiona Stožice (priporočamo parkirišče Hipodrom Stožice, ki bo na dan tekme vzpostavljeno prav za obiskovalce tekme).

Brezplačno parkirišča MOL (2 uri pred prireditvijo in 2 uro po prireditvi):
- Hipodrom Stožice: 750 parkirnih mest
- Žale I, II, III, IV: 360 parkirnih mest
- Nove Žale: 300 parkirnih mest

Plačljiva parkirišča v bližini stadiona:
- Ekonomska fakulteta: 350 parkirnih mest
- FDV: 436 parkirnih mest
- Modri kvadrat: 396 parkirnih mest
- WTC: 750 parkirnih mest
- Dunajski kristali: 239 parkirnih mest

BREZPLAČEN AVTOBUSNI PREVOZ
Vstopnica za tekmo vam omogoča brezplačen prevoz z mestnim avtobusom LPP, 3 ure pred in 3 ure po zaključeni tekmi, v skladu z veljavnim voznim redom.

OPOZORILO PRED VDOROM NA IGRIŠČE
Vse gledalce opozarjamo, da je vstop na igrišče kadarkoli pred, med in po tekmi po pravilih Uefe in NZS prepovedan, varnostni organi na prizorišču pa bodo kršitelje ustrezno kaznovali. Še posebej to velja za mladoletne osebe, ki bodo v primeru vstopa na igrišče zadržane do prihoda staršev oziroma skrbnikov. Varnostni organi bodo prav tako zasegli zbirateljske predmete, pridobljene ob vdoru na igrišče.

OMEJITEV VNOSA PREDMETOV
Na štadion zaradi varnostnih razlogov, poleg nevarnih predmetov in tekočin, ne smete vnašati tudi:
- nahrbtnikov in večjih torb;
- dežnikov (tudi zložljivih);
- vžigalnikov;
- fotoaparatov z izmenljivimi objektivi in naprav za (pol)profesionalno snemanje.

Predmete, s katerimi ni dovoljeno vstopiti na stadion, lahko odložite v posebnem depoju pred vhodom na C tribuno.

Z zgornjimi navodili predvsem želimo doseči, da bi vaš večer na tekmi med Slovenijo in Finsko minil v prijetnem in nepozabnem vzdušju, saj bomo le ob upoštevanju zgoraj napisanega lahko brezskrbno skupaj držali pesti za slovensko nogometno reprezentanco.

BREZGOTOVINSKO PLAČEVANJE
V sklopu tekme med Slovenijo in Finsko bodo vse gostinske storitve znotraj stadiona na voljo izključno s plačilnimi karticami, saj brezgotovinsko plačevanje omogoča hitrejšo in natančnejšo obravnavo ter krajše čakalne vrste.

NAVIJAŠKA CONA
Nogometna zveza Slovenije vabi vse navijače, da se pred začetkom kvalifikacijske tekme Slovenija - Finska ogrejejo v navijaški coni. Cona bo odprta od 15:00 do 17:00 in bo ponujala bogato paleto aktivnosti, namenjenih tako najmlajšim kot tudi starejšim obiskovalcem.

Raznolika ponudba športnih aktivnosti bo zagotovila, da vsak navijač najde nekaj zase. Na voljo bo več nagradnih iger, vključno s strelom na gol, ročnim nogometom in posebno nogometno areno, kjer boste lahko preverili svoje nogometne spretnosti. Radio 1 bo kot običajno vodil celotno dogajanje s svojim mobilnim studiem in oddajanjem programa v živo. Za tiste, ki želite obisk tekme popestriti z navijaškimi rekviziti, bo v navijaški coni na voljo tudi uradna trgovina NZS z vsemi potrebnimi navijaškimi artikli. Najmlajši obiskovalci in tisti, mladi po srcu, se bodo lahko zabavali z brezplačno poslikavo obraza, da bodo lahko s polnimi navijaškimi barvami podprli slovensko reprezentanco.

Tokrat bo še večji poudarek na kulinarični ponudbi, od lokalnih dobrot do mednarodnih specialitet, vsak bo našel nekaj za svoj okus.

PODPORA Z ZASTAVAMI IN NAVIJAŠKIMI REKVIZITI
Glede na to, da bo stadion Stožice za tekmo med Slovenijo in Finska poln, vse navijače slovenske nogometne reprezentance pozivamo, da se za tekmo opremijo z reprezentančnimi (belimi) dresi, šali in zastavami (seveda brez palic), ter tako pokažete podporo fantom na igrišču. Skupaj bomo pripravili nepozaben spektakel in z glasnim navijanjem Sloveniji pomagali do novih točk.