cg_elektrika_2 Svet24.si

Država za subvencijo cen elektrike potrošila 241...

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

Pokukajte v zakulisje najbolj fatalnega večera (20) Njena.si

Igralec Robert Korošec zmagal prvo kolesarsko ...

nogometasi slovenija portugalska mm Ekipa24.si

Pozor! Sprememba ure sprejema za slovenske ...

STA
STA
0 09.10.2023 18:33:49

Jaka Bijol samozavestno napoveduje: 'Smo boljši od Fincev, to bomo dokazali v soboto!'

Martin Metelko
Slovenska nogometna reprezentanca se je na Brdu pri Kranju zbrala za priprave na novi kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2024.

Slovenci se bodo merili s Finsko doma in s Severno Irsko v gosteh. Želja in cilj sta v soboto premagati Finsko in se z novim pozitivnim valom odpraviti na Severno Irsko. Sloveniji po šestih kvalifikacijskih tekmah dobro kaže, saj je s 13 točkami na prvem mestu skupine H, enako število točk ima Danska, po eno manj imata Finska in Kazahstan, Severna Irska je pri treh, San Marino pa je brez točk. Na EP v Nemčijo vodita prvi dve mesti v skupini.

Slovenija bo najprej v razprodanih Stožicah v soboto ob 18. uri gostila Finsko, 17. oktobra pa bo gostovala v Belfastu pri Severni Irski, obračun se bo začel ob 20.45. V teh kvalifikacijah je slovenska zasedba izgubila na Finskem z 0:2, doma pa je s 4:2 odpravila Severno Irsko.

S Finsko je pred tem slovenska vrsta odigrala še dve tekmi, leta 2013 je prav tako v gosteh izgubila z 0:2, leta 1999 pa je z njo igrala 1:1. S Severnimi Irci pa je odigrala še pet tekem, leta 2016 je izgubila z 0:1, leta 2011 je igrala 0:0, v letih 2010 in 2009 je spet izgubila s po 0:1, leta 2008 pa je zmagala z 2:0.



"Zagotovo sta to zelo pomembni tekmi za nas. Veliko se bo odločalo na njih. Ampak smo pripravljeni. Vsi komaj čakamo in smo komaj čakali ta zbor, da to pozitivno končamo," je na Brdu pri Kranju po deljenju podpisov mladim navijačem, ki so se pred današnjim treningom srečali z reprezentanti, dejal branilec Jaka Bijol.

Standardni član začetne postave italijanskega Udineseja je poudaril, da so Finci močna ekipa, kar so pokazali že v Helsinkih. "Ampak vseeno mislim, da smo mi boljša ekipa in da bomo to v soboto tudi pokazali na igrišču," je pristavil.

Poudaril je tudi, da vlada pozitivno vzdušje tudi ob dejstvu, da je Slovenija končno blizu velikemu tekmovanju. "Vsi igralci se tako počutimo, ko pridemo na zbor. Pridemo z veseljem in to se vidi tudi na igrišču. Vsi imamo skupni cilj, želimo si te Nemčije in sem prepričan, da bomo naredili vse v soboto, da dobimo tekmo in gremo pozitivno še na Severno Irsko," je še dodal Bijol.

Članki iz rubrike