cg_elektrika_2 Svet24.si

Država za subvencijo cen elektrike potrošila 241...

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić in druščina iz Grčije poslali ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

navijači slovenija pm Ekipa24.si

Slo-ve-ni-ja! Na tisoče navijačev se je ...

ue
ue
0 09.10.2023 16:22:27

Čustveni Jasmin Kurtić na zboru reprezentance! 'Že, ko pomislim na to, se mi kar trese glas!'

alesfevzer.com
Slovenski nogometaši so se zbrali na Brdu pri Kranju.

Pred njimi sta naslednji dve kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo, doma s Finci in v gosteh s Severno Irsko. Najprej je na vrsti obračun s Finci, v soboto v razprodanih Stožicah. "Iskali bomo njihove šibke točke. Moramo biti pravi. Kadar je tako, je težko tudi za druge. Mi bomo izpolnjevali tisto, kar nam bo naložil selektor. Je pa treba na igrišču tudi znati brati igro in nasprotnika. Včasih se nekaj pogovarjamo, potem pa so stvari na igrišču čisto drugačne. Kot sem rekel, je vse odvisno samo od nas. Moramo biti pravi," je povedal Jasmin Kurtić, ki je dobre volje prišel v reprezentančni tabor. "Ponosen sem, da sem spet tukaj s fanti. Vedno je sicer bilo tako in lahko rečem, da sem zmeraj bolj ponosen. Pred nami sta dve zelo pomembni tekmi, ne bomo se ozirali na druge, ampak le nase, vse je odvisno od nas."


To sezono nosi dres Universitatee iz Craiove, kot je dejal, se dobro počuti in je pripravljen prišel na zbor. "Dal bom vse od sebe. Fizično sem dobro pripravljen, igram po 90 minut, kar mi prija, to sem pogrešal. Ti tekmi sta zelo pomembni. Vseeno je, če bom igral 10 ali 90 minut. Včasih lahko v tistih 10 minutah narediš in pomagaš več kot v 90. Vsak mora biti pripravljen na vse," je dejal Belokranjec, ki je najstarejši mož v izbrani vrsti, edini reprezentant, rojen še v 80-ih letih prejšnjega stoletja. Dolgo časa je že v izbrani vrsti, dolgo čaka, da bi se Slovenija uvrstila na veliko tekmovanje.

"Ne morem opisati, kako dolgo že čakam in kako zelo si želim uvrstitve na veliko tekmovanje. To so sanje, ki si jih mora zastaviti vsak igralec, naj bo mlad ali star. Dal bom vse, kar lahko, da bi nam uspelo, zlepa ali zgrda. Včasih je treba zmagati tudi na grd način. Dali bomo vse od sebe, da nam to uspe, sam bom prvi tak, za sabo pa imam skupino fantov, ki so najprej možje, nato pa tudi soigralci. Vsi bomo naredili vse, da pridemo do želenega cilja," je čustveno govoril 34-letni igralec zvezne vrste. Ne skriva, da mu ogromno pomeni dejstvo, da je dvoboj že zdaj razprodan. "To pomeni, da smo blizu nečesa, kar je lahko zgodovinsko. Ne le za mene, nas, ampak tudi za naše družine, otroke, ki nas gledajo, navijače. To je nekaj, kar te naredi ponosnega, tebe in vse okrog. Že, ko pomislim na to, se mi kar malo trese glas," je še povedal Kurtić.

Članki iz rubrike