cg_elektrika_2 Svet24.si

Država za subvencijo cen elektrike potrošila 241...

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić in druščina iz Grčije poslali ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

navijači slovenija pm Ekipa24.si

Slo-ve-ni-ja! Na tisoče navijačev se je ...

nu
nu
0 08.10.2023 17:18:49

Šok v hrvaški reprezentanci, zvezdnik končal reprezentančno kariero!

Profimedia
Hrvaška nogometna reprezentanca je ostala brez napadalca.

Napadalec Hajduka Marko Livaja se je z objavo na Instagramu poslovil od hrvaške nogometne reprezentance.

»Po dolgem premisleku sem sprejel odločitev, da zapustim hrvaško reprezentanco, o čemer sem pred to objavo obvestil hrvaško nogometno zvezo. Selektorju in štabu sem hvaležen za čas, preživet v reprezentanci in igralsko prepoznavnost, v srcu pa mi bosta vedno ostala bronasta medalja iz Katarja in vzdušje, ki je vladalo v ekipi, kot tudi veselje v vsej državi in ​​diaspori, ki je zavladalo zaradi velikega uspeha. Ponosen sem na vsak nastop za domovino in želim si, da se fokus in pozitiva usmerita k igralcem. Upam, da bodo v miru in brez napetosti pričakali naslednje pomembne tekme. Hvala vsem za podporo, reprezentanci pa iz srca želim srečo in uspehe zdaj ter v prihodnje,« je zapisal najboljši igralec Hajduka.



Danes 30-letni Livaja je za izbrano vrsto debitiral v juniju 2018. V naslednjih petih letih je v dresu z državnim grbom zaigral še dvajsetkrat ter dosegel štiri zadetke. Bil je tudi član reprezentance na SP v Katarju, na katerem so Hrvati osvojili tretje mesto.

Kmalu potem je prišel tudi njegov zadnji nastop za Vatrene. Livaja je junija po incidentu na reški Rujevici zapustil priprave pred zaključnim turnirjem četverice lige narodov. Trening je bil za kratek čas prekinjen, potem ko se je Livaja zapletel v besedni obračun z delom občinstva, ki ga je žalilo. Dalić Livaje ni poklical za obe septembrski kvalifikacijski tekmi, ko je Hrvaška igrala na Reki z Latvijo (5:0) in v gosteh z Armenijo (1:0), ga je pa povabil za tekmi s Turčijo v Osijeku 12. oktobra in Walesom v Cardiffu tri dni kasneje.

Članki iz rubrike