viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

Foto 3 Odkrito.si

Ines Erbus - lepotica, ki se pocrklja na tak ...

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

ro
ro
0 19.09.2023 11:29:14

Presenečenje - iz Nemčije na sončno stran Alp! Ni Benjamin Šeško, ni Kevin Kampl, a je kljub temu slovenski reprezentant iz Leipziga

alesfevzer.com
Predstavil se bo na tekmi proti Franciji.

Ni Benjamin Šeško in ni Kevin Kampl, toda Slovenija ima v Leipzigu kljub temu še enega reprezentanta. Kadetska (U-17) izbrana vrsta bo danes in v četrtek v gosteh odigrala prijateljski preizkušnji z vrstniki Francije, na seznamu selektorja Aleksandra Radosavljevića za dvoboja v francoski reprezentančni bazi v Clairefontaineju pa se je presenetljivo znašlo novo ime. To je v Berlinu rojeni vezist Noah Weissbach, ki je bil doslej član nemške reprezentance U-16, a ima tudi slovenske korenine in potni list, kar so ogledniki NZS izkoristili in ga privabili v Slovenijo.

Kako se bo zgodba razvijala naprej, bo pokazal čas, toda že reprezentančni status mladeniča razkriva, da gre za obetavnega igralca. Prav tako kot seveda podatek, da je poleti prestopil k Leipzigu, pred tem pa je bil član mladinskega pogona Cottbusa.
Poleg njega bodo slovenske barve branili še Žan Petrovič (Maribor), Žan Meško (Maribor), Niko Osterc (Maribor), Nejc Viher (Maribor), Nejc Antonič (Maribor), Nik Podlesnik (Maribor), Timothy Dassena Ček (Celje), Mateo Aćimović (Olimpija), Žiga Pečjak (Olimpija), Svit Hočevar (Olimpija), Dominik Drobnič (Parma), Tais Šabotić (Bravo), Arman Durmiši (Koper), Anej Koroša (Domžale), Benjamin Matičič (Domžale), Mark Kerin (Dinamo Zagreb), Sven Šunta (Dinamo Zagreb), Alin Kumer Čelik (Mura), Jan Jurgec (Roma), Tai Žnuderl (Braga) in David Pejičić (Udinese).

weissbach

Članki iz rubrike