Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.09.2023 16:34:36
Deli članek:

Trener Olimpije spregovoril o skromnem obisku v Stožicah: Nogomet v Sloveniji je treba ...

Martin Metelko

Da prvi večni derbi sezone ne bo uspel zapolniti tribun Stožic, da temu pravzaprav ne bo niti blizu, je bilo jasno že dalj časa. Prodaja vstopnic za prvenstveni obračun Olimpije in Maribora je potekala počasi, kazalo je celo na najslabši obisk večnih derbijev v zadnjih letih.

V zadnjih urah pred tekmo se je vzhodna tribuna ljubljanskega stadiona kljub vsemu nekoliko zapolnila, po uradnih podatkih si je tekmo ogledalo 5380 gledalcev, kar je sicer še vedno najslabši obisk večnih derbijev po 8. aprilu 2015, ko si je dvoboj takrat izjemno skromne Olimpije (sezono so zmaji končali na sedmem mestu, kar je bila najslabša uvrstitev po vrnitvi v prvo ligo) in Maribora ogledalo 5000 ljudi.

O skromnejšem obisku v Stožicah je po svojem prvem večnem derbiju spregovoril tudi strateg Olimpije Joao Henriques.


"Mislim, da si vsi skupaj želimo, da bi bile Stožice vedno polne. Zato igramo takšen nogomet, odprt, atraktiven – zato, da bi na stadion zvabili čim več nogometašev. To je moja naloga, naloga celotnega strokovnega štaba, naloga vodstva kluba. Vsi si želimo, da bi s tem napolnili tribune, to ne velja le za derbi z Mariborom, to velja za vse tekme. Želimo si ustvariti spektakel za tiste, ki prihajajo, da bi uživali, tudi če pri tem nekoliko več tvegamo. To je naša naloga, to je moja naloga. Tako pač moramo igrati. Tukaj so seveda še drugi dejavniki, danes nam denimo igrišče ni pomagalo, obe ekipi sta imeli s tem težave. Tudi na tem področju se moramo izboljšati, ponujati nogometašem boljše razmere. To je naša odgovornost, trudimo se, da bi privabili stare in mlade, trudite se seveda tudi vi, mediji, trudijo se sodniki. Upam, da bomo vsi skupaj nogomet v Sloveniji dvignili na višjo raven, morali bi ga s skupnimi močmi," je bil jasen portugalski strokovnjak.