baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

\"V mojem srcu ima posebno mesto, saj gre za eno meni najljubših stvaritev Revija Stop

Znani obrazi o najljubših poletnih melodijah

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

STA
STA
0 17.09.2023 12:15:52

Paragvajci po slabih rezultatih ostali brez selektorja

Profimedia
Argentinec Guillermo Barros Schelotto ni več selektor nogometne reprezentance Paragvaja. Vodstvo tamkajšnje zveze se je za prekinitev pogodbe odločilo po slabem uvodu v kvalifikacijah za SP 2026, kjer je Paragvaj osvojil le točko s Perujem (0:0) in izgubil z Venezuelo (0:1).

Petdesetletni Argentinec je Paragvaj vodil na 17 tekmah in dosegel po štiri zmage in remije, ekipa pa je pod njegovim vodstvom doživela tudi devet porazov.

"Trenerju in njegovi ekipi želimo veliko uspeha in se jim zahvaljujemo za zavzetost in predanost na čelu reprezentance," so ob menjavi trenerja med drugim zapisali na zvezi.



V kvalifikacijah za SP 2026, ki ga bodo gostile Kanada, ZDA in Mehika, bo Paragvaj hitro moral najti zamenjavo. Mediji pišejo, da naj bi bil to drugi Argentinec Daniel Garnero, trener vodilne ekipe prvenstva Libertad de Asunciona.

V južnoameriških kvalifikacijah se ekipe borijo za šest mest, ki neposredno vodijo na SP, sedmo mesto pa vodi v dodatne kvalifikacije. Paragvaj je na SP nazadnje sodeloval leta 2010 v Južnoafriški republiki, kjer se je prebil celo do četrtfinala, ekipo pa so takrat tesno z 1:0 odpravili kasnejši svetovni prvaki Španci.

Značke: nogomet, paragvaj

Članki iz rubrike