Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN
Ekipa SN
05.09.2023 10:57:28
Deli članek:

Čustvena izpoved slovenskega reprezentanta po obilnih poplavah: Bojijo se, kaj ...

Luka Vovk

Slovenske nogometaše čakata dva obračuna kvalifikacij za evropsko prvenstvo.

Po  razburljivem koncu tedna na slovenskih prvoligaških zelenicah je napočil čas za reprezentančni premor, v katerem bo Slovenija v kvalifikacijah za evropsko odigrala domačo tekmo s Severno Irsko in gostujočo s San Marinom. 

Na včerajšnjem prvem reprezentančnem treningu je selektor Matjaž Kek svojim varovancem poskušal pojasniti pomembnost prihajajočih dvobojev, s poudarkom, da kaj veliko časa za priprave Slovenci ne bodo imeli. Četrtek je pred vrati in tako tudi dvoboj s Severno Irsko, po kateri bomo že lahko delali takšne in drugačne izračune. No, še veliko bolj bomo to počeli po tekmi s San Marinom tri dni kasneje, vendar proti Sanmarincem zagotovo nihče ne pričakuje spodrsljaja in ga roko na srce pod nobenim pogojem ne sme biti, kajti nekako se zdi, da San Marino vendarle ne more nikomur odščipniti niti točke. Slovenski reprezentanti so sicer na prvi trening zakorakali izjemno odločno, takšni so bili tudi pred mediji. »Vemo, kakšni so naši cilji in zakaj smo tukaj,« je dejal eden od najpomembnejših členov slovenske zasedbe Jaka Bijol. Korošec je sicer poudaril tudi to, da bodo imeli vsi slovenski reprezentanti v naslednjih tekmah dodaten motiv. Motiv iz uvoda tega teksta. »Vse skupaj sem doživel od blizu. Tudi moji bližnji so imeli težave s poplavami. Dali bomo vse od sebe, da zmagamo in da ljudem vsaj s tem malce pomagamo, jim polepšamo večera. Mislim, da so najtežji dnevi že mimo, čeprav vem, da se pri vsakem dežju še bojijo, kaj bo to prineslo. Upam, da jim bomo tako prinesli nekaj veselja. Seveda pa to ni edini način, kako pomagati. Prepričan sem, da lahko pomagamo tudi drugače in to smo pripravljeni tudi storiti!« je ganljivo zaključil Jaka Bijol.

VSE O DOGAJANJU V SLOVENSKI IZBRANI VRSTI SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI ŠTEVILKI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI