callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

matjaz kek Ekipa24.si

Kaj je želel povedati Matjaž Kek? Selektor z ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

STA
STA
0 11.08.2023 13:22:23

Zdaj je jasno: dobili bomo nove svetovne prvakinje, po Američankah so se poslovile še ene velike favoritinje

Profimedia
Švedske nogometašice so v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Aucklandu z 2:1 premagale favorizirane Japonke in se še petič v zgodovini uvrstile v polfinale. V torek se bodo za finalno vstopnico tako pomerile s Špankami, ki so bile na prvi tekmi dneva po podaljšani igri z 2:1 boljše od Nizozemk.

Švedsko je sicer na tekmi dvakrat rešila prečka, kljub 10 minutam sodnikovega dodatka pa ji je uspelo zadržati prednost in premagati japonske tekmice. Amada Ilestedt je v 32. minuti v Aucklandu prva zatresla mrežo s svojim četrtim golom na turnirju, Filippa Angeldal pa je prednost Švedinj povišala v 51. minuti, ko je uspešno zadela z bele točke. Japonka Fuka Nagana je namreč igrala z roko.


Vendar pa se azijske tekmice niso predale; Riko Ueki je v 76. minuti zgrešila enajstmetrovko, Aoba Fujino pa je s prostega strela v 87. nato zadela prečko. Napad je kronal sadove, saj je Honoka Hayashi končno poslala žogo v švedsko mrežo nekaj sekund kasneje. Japonski se kljub stalnemu pritisku ni uspelo izogniti porazu, potem ko je pred tem navdušila s štirimi zmagami in kar 14 goli (ob le enem prejetem). Za Švedsko je bila to druga zaporedna prestižna zmaga, potem ko je v osmini finala po enajstmetrovkah izrinila branilke naslova in rekordne zmagovalke, nogometašice ZDA.

Z izpadom Japonske v žrebu SP ni več nobene reprezentance, ki bi že nosila naslov svetovnega prvaka. Druga četrtfinalna obračuna sta v soboto, Avstralija proti Franciji in evropske prvakinje Angležinje proti Kolumbiji.

Značke: nogomet, sp, ženske

Članki iz rubrike