Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
11.08.2023 10:12:27
Deli članek:

Kaj se dogaja v Muri in kako Norvežani 'nagajajo' črno-belim?

V soboškem prvoligašu še vedno kar nekaj negotovosti.

So se razmere v Fazaneriji umirile ali je v zakulisju vendarle še naprej vroče? To je vprašanje, ki si ga v teh dneh zastavljajo številni navijači Mure in še marsikdo na slovenskem prvoligaškem prizorišču. Po dveh uvodnih porazih proti Domžalam in Celju se je dogajalo marsikaj, predvsem po polomu v knežjem mestu pa določenih razhajanj med strokovnim vodstvom oziroma trenerjem in klubskimi pisarnami ni bilo več mogoče skrivati.

Posledično so se razumljivo začela ugibanja o nadaljnji usodi Dejana Grabića na črno-beli klopi. Mnogi so bili prepričani, da 42-letni strokovnjak ne bo 'preživel', toda vsaj za zdaj se vodilni možje soboškega prvoligaša niso odzvali. Niso posegli po spremembi, kar pa najbrž še ne pomeni, da bo pri tem zagotovo tudi ostalo. Ali pač? Resda gre zgolj za namigovanja brez potrditve, ampak nekateri menijo, da sta se predsednik Robert Kuzmič in športni direktor Denis Rajbar bržčas že lotila iskanja novega trenerja, a da ustrezne rešitve še nista nista našla, kar naj bi potemtakem podaljševalo življenje aktualnemu strategu, ki medtem svoje varovance pripravlja na naslednji ligaški izziv, s katerim bi si morda lahko izboljšal svoj položaj.
Do njega je sicer še kar nekaj časa; šele v ponedeljek bodo namreč muraši gostovali na koprski Bonifiki, kjer naj bi bila prekmurska zasedba nekoliko močnejša kot v uvodnih 180 minutah. Zdravstveni bilten se je vmes izboljšal, poleg tega je Mura v svoje vrste privabila novi moči. Prvič bo med kandidati za nastop obetavni hrvaški branilec Daniel Katić, ki je prišel iz druge ekipe Augsburga, bržčas pa tudi 21-letni angleški vezist Ben Cottrell. Nekdanji up Arsenala je bil registriran že pred časom, a bo lahko na zelenico stopil šele po pridobitvi delovnega dovoljenja. Za zdaj ga še ni dobil, toda klubska administracija je storila vse potrebno v prepričanju, da bo vsa potrebna dokumentacija prispela pravočasno.
Medtem navijači pričakujejo še kakšno okrepitev. Največ se govori in piše o Mohammedu Fuseiniju, ki naj bi imel na ravnici status posojenega igralca Sturma, vendar je dejstvo, da so se namigovanja o prihodu 21-letnega ganskega krilnega napadalca že precej razvlekla. Po naših informacijah zaradi tega, ker se mu trener Christian Ilzer ne namerava odreči, dokler v Gradcu ne bodo našli zamenjave za Emanuela Emegho, ki je ob odškodnini 12 milijonov evrov prestopil v Strasbourg. Strateg Sturma želenega igralca murašev potrebuje kot morebitno rešitev, navsezadnje je zaigral tudi v končnici prve tekme 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, ki jo je PSV pred svojimi navijači dobil s 4:1, edini gol za Avstrijce je dosegel Jon Gorenc Stanković. Tarča Sturma je sicer Seedy Jatta iz Valerenge, ampak vodilni možje norveškega kluba 'nagajajo' Gradčanom in posledično Sobočanom; zavrnili so kar 2,2 milijona evrov odškodnine za 20-letnega napadalca. Radi bi zaslužili še več, a je vprašanje, ali bo Sturm pripravljen povišati ponudbo. Namesto tega bo bržčas poskušal v svoje vrste privabiti kakšnega drugega igralca ...