Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 17.03.2023 18:30:22

Bo Ronaldo nadaljeval z igranjem za portugalsko izbrano vrsto? Novi selektor je razkril svojo odločitev

Profimedia
Novi selektor portugalske nogometne reprezentance Roberto Martinez je javnosti razkril seznam igralcev za bližnji tekmi konec tega meseca proti Lihtenštajnu in Luksemburgu v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstve v Nemčiji 2024

Nekdanji selektor Belgije je na seznam uvrstil tudi najbolj razvpitega portugalskega igralca Cristiana Ronalda, ki je decembra lani podpisal pogodbo za Al Nasr iz Savdske Arabije.

"Cristiano Ronaldo je zelo predan reprezentanci. Premore ogromno izkušenj in je zelo pomembna 'figura' v naši ekipi. To je moja odločitev, Cristiano ima značaj zmagovalca in moja želja je, da te občutke prenese na svoje reprezentančne soigralce," je med drugim dejal 49-letni španski strokovnjak Martinez, ki je po koncu lanskega svetovnega prvenstva v Katarju, kjer je Portugalska v četrtfinalu izgubila proti Maroku, zamenjal Fernanda Santosa.



Na seznamu Martineza, sicer nekdanjega trenerja angleškega Evertona, med letoma 2016 in 2022 pa tudi selektorja Belgije, so bolj ali manj vsi igralci z lanskega mundiala v Katarju.

Portugalska se bo v kvalifikacijskem uvodu pomerila z nogometnima palčkoma. Najprej bo 23. marca v Lizboni gostila Lihtenštajn, tri dni kasneje pa bo gostovala v Luksemburgu. V skupini J nastopajo še Bosna in Hercegovina, Islandija in Slovaška.

Članki iz rubrike