Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 24.01.2023 16:53:30

Blamaža! Santos prevzel Poljake, a predsednik na oder povabil nekdanjega igralca Maribora !?!

Profimedia & arhiv Ekipe
Fernanda Santosa, do prejšnjega meseca selektorja portugalske nogometne reprezentance, so danes ustoličili za novega glavnega stratega stratega Poljske.

Oseminšestdesetletni Portugalec je nasledil Czeslawa Michniewicza, ki so ga odpustili po porazu v osmini finala svetovnega prvenstva v Katarju.

"Od danes naprej sem Poljak. V čast mi je nadaljevati svoje delo kot trener tukaj," je izjavo Santosa na uradni predstavitvi v Varšavi povzela agencija AFP.

Poljska je na svetovnem prvenstvu v svoji skupini končala na drugem mestu, premagala je Savdsko Arabijo, remizirala z Mehiko in izgubila proti kasnejši prvakinji Argentini. V osmini finala je morala priznati premoč Franciji.

V Lizboni rojeni Santos je decembra odstopil s položaja portugalskega selektorja po šokantnem porazu ekipe v četrtfinalu svetovnega prvenstva proti Maroku.


Santos, ki je bil portugalski selektor od leta 2014, je leta 2016 osvojil evropsko prvenstvo, tri leta pozneje pa še ligo narodov.

"Izbira je bila težka, a izbrali smo najboljše," je dejal Cezary Kulesza, predsednik poljske zveze, in dodal: "Naš prvi cilj je uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2024 v Nemčiji."

Santos je bil med letoma 2010 in 2014 tudi selektor grške reprezentance.

A na predstavitvi brez zapleta ni šlo. Med predstavljanjem portugalskega stratega je Kulesza izrekel napačno ime. "Upoštevali smo izkušnje, karizmo in delo v skupini, saj to ni lahka služba. Predvsem pa gre za zelo uspešnega trenerja. Takšnega smo tudi želeli postaviti za selektorja. To je Felipe Santos!" Fernando pa je le debelo pogledal ...

Veljaki poljske zveze so spodrsljaj hitro popravili in predstavitev se je nemoteno nadaljevala. A v dobi družbenih omrežjih napaka predsednika ni ostala neopažena. Zabava se je razplamtela, norčevanje pa je doseglo vrhunec z objavo osebne izkaznice 26-letnega napadalca azerbajdžanske Qabale - Felipeja Santosa, ki je ga poznamo tudi iz slovenskih zelenic. Pred štirimi leti je iz Palmeirasa prestopil v Ankaran, po nekaj mesecih pa kariero nadaljeval v Mariboru.

Članki iz rubrike