evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 19.12.2022 18:15:21

V Franciji ogorčeni: Messijev gol je neregularen! (foto)

Profimedia
Poljski sodnik Szymon Marciniak bi moral po pravilih razveljaviti Messijev drugi gol na finalni tekmi.

Pri francoskem L'Equipu pišejo, da bi moral poljski sodnik Szymon Marciniak razveljaviti zadetek Lionela Messija za 3:2 v 108. minuti.

Situacija ob tretjem golu Argentincev je bila takšna, da je Messi naletel na odbito žogo in streljal proti vratom. Francoski branilec Jules Kounde je žogo izbil iz mreže, a je ta že s celotnim obsegom prečkala golovo črto, tako da je bil zadetek upravičeno priznan.

A francoski mediji menijo, da je vseeno prišlo do kršitve pravil, saj sta Argentinca s klopi za rezervne igralce že pritekla na igrišče, pripravljena na slavje, preden je žoga sploh prečkala golovo črto. Kar je seveda prepovedano, pravijo pri L'Equipu.

Pri tem se sklicujejo na pravilnik, ki opisuje tovrstne položaje, pravilo 3, odstavek 9 nogometnih pravil pravi: "Če po doseženem golu sodnik ugotovi, še preden se igra nadaljuje, da je bila na igrišču druga oseba v času, ko je bil zadetek dosežen; sodnik mora razveljaviti zadetek, če je bila dodatna oseba rezervni igralec, zamenjani igralec, izključen igralec ali uradna oseba ekipe, ki je dosegla gol; igra se mora nadaljevati z neposrednim prostim udarcem z mesta, kjer je bila dodatna oseba."

Članki iz rubrike