pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
1 07.12.2022 15:31:16

Pogumna ali neumna napoved?! Selektor Nizozemske šokiral: Messi je šibka točka, moramo ga ...

Profimedia
Argentina in Nizozemska sta se nazadnje pomerili pred osmimi leti; napredovanja v finale svetovnega prvenstva so se veselili Južnoameričani.

Osmina finala svetovnega prvenstva v Katarju je končana, za najprestižnejšo lovoriko v svetu reprezentančnega nogometa se bo v naslednjih dneh pomerilo osem reprezentanc in že v petek nas čakata dve poslastici. V popoldanskem terminu se bodo Brazilci pomerili s Hrvaško, zvečer pa bo skušala Lionela Messija in druščino zaustaviti Nizozemska.

V taboru tulipanov se tako v zadnjih dneh ukvarjajo predvsem z vprašanjem, kako ustaviti prvega zvezdnika argentinske izbrane vrste. "Iskreno, ne vem. Poznam ga že dovolj časa, a ne vem, kako ga zaustaviti. Že 15 let je nogometaš, ki na igrišču dela razliko, ne obstaja čudežna rešitev, kako ga zaustaviti. Še na treningu je bilo to praktično nemogoče. To nalogo lahko izpolnimo le kot ekipa," poudarja Frenkie de Jong, ki je v Barceloni Messijevo mojstrstvo več let spremljal iz prve vrste. Precej drugačen pa je bil odgovor nizozemskega selektorja Louisa van Gaala.

"Messi je najnevarnejši nogometaš na svetu, sam je sposoben skreirati številne priložnosti, hkrati pa je še sijajen strelec," je za začetek Argentinca pohvalil 71-letni strateg, v nadaljevanju pa opozoril, da sedemkratni dobitnik zlate žoge v tej zasedbi predstavlja tudi šibko točko, ki jo lahko njegovi varovanci izkoristijo. "Ko Argentina izgubi žogo, ne stori prav veliko. Ne pomaga v obrambi in tako imajo v defenzivnem smislu na polju igralca manj. To je naša priložnost," pravi prekaljeni maček na nizozemski klopi.

Članki iz rubrike