Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 04.12.2022 22:28:34

Angleži prek Senegala gladko v četrtfinale SP

Profimedia
Angleška nogometna reprezentanca je v Al Koru v osmini finala svetovnega prvenstva v Katarju premagala Senegal s 3:0 (2:0) in se uvrstila v četrtfinale. Tam se bo v soboto merila z branilcem naslova Francijo, ki je pred tem izločila Poljsko s 3:1.

* Stadion Al Bajt, gledalcev 65.985, sodniki: Barton, Moran (oba Salvador) in Nesbitt (ZDA).
* Strelci: 1:0 Henderson (39.), 2:0 Kane (45.), 3:0 Saka (57.).
* Anglija: Pickford, Walker, Stones (od 77. Dier), Maguire, Shaw, Rice, Henderson (od 82. Phillips), Bellingham (od 77. Mount), Saka (od 65. Rashford), Kane, Foden (od 65. Grealish).
* Senegal: E. Mendy, Sabaly, Koulibaly, Diallo, Jakobs (od 85. Ballo-Toure), Diatta (od 46. P. Sarr), N. Mendy, Ciss (od 46. Gueye), I. Ndiaye (od 46. Dieng), Dia (72. Diedhiou), I. Sarr.
* Rumeni karton: Koulibaly.
* Rdeči karton: /.

Anglija in Senegal sta se merila prvič. Če je bil Senegal konkretnejši prve dobre pol ure, pa so Angleži, ki pred tem obračunom izgubili niti ene od sedmih tekem proti afriškim tekmecem na mundialih, čakali in dočakali svojo priložnost v 39. minuti, ko je zadel Jordan Henderson.

To je nato odprlo več prostora za angleške napade, ob koncu polčasa je na 2:0 po protinapadu povišal Harry Kane, za katerega je bil to 52. reprezentančni zadetek, za enega zaostaja za angleškim rekorderjem Waynom Rooneyjem. Polfinalisti prejšnjega SP so v drugem polčasu še oplemenitili prednost prek Bukaya Sake.

V uvodu tekme so imeli Angleži več žogo v nogah, a posebej nevarni niso bili, v 22. minuti pa so Senegalci prišli v kazenski prostor, na koncu je Ismaila Sarr iz bližine žogo poslal čez gol. Ob tem so afriški nogometaši zahtevali še enajstmetrovko, ko je žoga pred tem v roko zadela Johna Stonesa, toda sodnik po posredovanju Vara ni pokazal na belo piko.



Angleži, ki zaradi sicer nepojasnjene družinske zadeve niso mogli računati na Raheema Sterlinga, so še naprej zgolj mencali z žogo v nenevarnih conah, konkretnejši pa je bil Senegal, ko je v 32. minuti Boulaye Dia streljal iz bližine, Jordan Pickford pa je preprečil vodstvo.

So pa dotlej "potrpežljivi" Angleži v 39. minuti izigrali senegalsko obrambo, Kane je podal naprej do Juda Bellinghama na levi strani, ta pa nato v sredino do Hendersona, ki je rutinirano zadel za 1:0.

Ob razredčeni obrambi Senegala so Angleži iskali drugi gol in ga dobili v tretji minuti sodniškega dodatka, po hitrem protinapadu je po podaji Phila Fodna prvič v Katarju zadel Kane. To je bil njegov enajsti gol na velikih tekmovanjih (EP, SP), s čimer je prehitel dosedanjega angleškega rekorderja v tem pogledu Garyja Linekerja.

Uvod drugega polčasa so bolje odprli Angleži, Kane je poskusil tudi v 56. minuti, minuto pozneje pa je bilo 3:0, ko se je med strelce po novi Fodnovi podaji z leve strani med strelce tretjič v Katarju vpisal Saka. Pozneje so Otočani le še nadzirali tekmo, ritem je ob visoki razliki padel, tako da sta ekipi bolj ali manj le čakali na konec tekme.

V ponedeljek bosta v osmini finala tekmi Japonska - Hrvaška in Brazilija - Južna Koreja, v torek pa še Maroko - Španija in Portugalska - Švica.

Četrtfinale sta si že v soboto zagotovili Nizozemska in Argentina.

Članki iz rubrike