profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 04.12.2022 15:50:21

Kamera ujela Avstralce na delu! Svet šokiran nad potezo, s katero so premagali Dance za napredovanje (video)

Avstralija je na zadnji tekmi skupinskega dela svetovnega prvenstva presenetljivo z 1:0 odpravila Dance in se uvrstila v osmino finala.

Avstralci so sicer medtem na prvi stopnički izločilnih bojev s pogumno predstavo z 1:2 izgubili s favorizirano Argentino in končali s tekmovanjem. A še vedno močno odmeva njihova poteza na sredini tekmi z Dansko. Ne bi bilo prav, če bi jih označili za goljufe, saj pravzaprav niso storili nič prepovedanega. Vsekakor pa ni bilo v duhu fair-playja.

Posnetki kamere so razkrili, kaj se je dogajalo sredi drugega polčasa tekme, ko je semafor kazal na vodstvo Avstralcev. Danci so imeli še dobrih 20 minut časa za spreobrnitev rezultata, ki bi jih lahko popeljala v osmino finala. Ko je rezervni nogometaš Robert Skov vstopal v igro, je imel v rokah listič z napotki trenerja za kapetana Christiana Eriksena. To je bil bojni načrt za zaključek srečanja, to je bil taktična različica, ki naj bi bila dovolj za zlom avstralske obrambe. Kamera je spremljala Skova, kako je takoj stekel do Eriksena in mu predal listič. Ta je prebral, kar je bilo zapisano, potem pa se je listič znašel na zelenici.



Kamera je v nadaljevanju ujela Avstralca Mitchella Duka, kako je listič pobral in ga odnesel svojim trenerjem. Posebej pozorno je vsebino prebral Andrew Clark, ki skrbi za telesno pripravo igralcev. Zanimivo, gre za strokovnjaka, ki sicer deluje v danskem FC Kobenhavnu. Kaj točno je bilo zapisano na lističu, ni znano, je pa dejstvo, da so se Avstralci odzvali. Takoj zatem so opravili menjavo in tudi posegli v taktično postavitev enajsterice na igrišču - spremenili so ga v 5-4-1. Kot se je izkazalo, so brez večjih težav ohranili vodstvo in se veselili napredovanja.

Komentarji so takšni in drugačni. Medtem ko nekateri obsojajo Avstralce, ker so se zatekli k moralno spornemu dejanju, drugi krivijo Dance, češ da so si sami krivi, saj so po amatersko omogočili tekmecu dostop do informacije, ki bi morala ostati skrita.

Značke: danska, avstralija

Članki iz rubrike