stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 04.12.2022 15:33:39

Zakaj je selektor Japonske pred tekmo s Hrvati govoril o – pomočniku trenerja Maribora?

Grega Wernig
Selektor Japonske Hajime Morijasu je pred tekmo osmine finala svetovnega prvenstva med Japonsko in Hrvaško spregovoril tudi o aktualnem pomočniku trenerja Maribora Mihaelu Mikiću.

Nogometaše Japonske jutri ob 16. uri čaka obračun osmine finala svetovnega prvenstva proti favorizirani Hrvaški. Na današnji novinarski konferenci pred jutrišnjim obračunom je selektor Japonske Hajime Morijasu govoril tudi o prvem pomočniku Damirja Krznarja pri aktualnih slovenskih državnih prvakih Mihaelu Mikiću, s katerim je v preteklosti sodeloval. Kar pet let in pol sta Morijasu in Mikić sodelovala pri japonskem prvoligašu Sanfrecce Hiroshima ter skupaj osvojila tudi tri naslove japonskega prvaka. 

"Zelo spoštujemo Hrvate, ki imajo odlične igralce. Na zadnjem svetovnem prvenstvu so osvojili srebro, znajo se prilagoditi tekmecu in za nas bo tekma z njimi ogromen izziv. Poznam veliko hrvaških igralcev, v Hiroshimi sem spoznal Mihaela Mikića. Upam, da vam ni razkril vseh skrivnosti japonskega nogometa. Pričakujem težko tekmo, ki se bo igrala 120 minut," je na novinarski konferenci dejal Morijasu. Mihael Mikić je sicer za hrvaške medije podrobno analiziral Japonce, a dejal, da se z Zlatkom Dalićem pred tekmo osmine finala svetovnega prvenstva ni slišal. 

Članki iz rubrike