Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

rb
rb
0 01.12.2022 14:32:42

Odmevna sprememba. V Fazaneriji trener z zvenečim priimkom!

alesfevzer.com
Nov obraz na klopi črno-belih upov.

Na ravnici je že dalj časa preslišati namigovanja, da naj bi se v Fazaneriji zgodili pomembni kadrovski premiki. Ne na članski ravni, temveč v mlajših selekcijah. Starostna kategorija U-15 je resda uspešna in ima nekaj zelo zanimivih fantov, zato pa vodilna moža kluba ne moreta biti pretirano zadovoljna s trenutnimi razmerami pri mladincih in kadetih. Kristalno jasno je, da želi imeti Mura v svojih vrstah čim več doma vzgojenih igralcev, toda jesenski dosežki razkrivajo, da vse ni tako, kot bi moralo biti. Klubska filozofija na tem področju nekoliko šepa ... Obe zasedbi (U-19 in U-17) sta v spodnjem domu, s pogledom na skupno lestvico se v Murski Soboti nikakor ne morejo hvaliti. Zelo zgovoren je tudi podatek, da sta ekipi šele v zadnjem jesenskem krogu prvič osvojili vseh šest točk ...

In medtem so besede meso postale, v prekmurskem nogometnem hramu so razkrili spremembo pri mladincih. Sobočani so se Almirju Sulejmanoviću zahvalili za sodelovanje, njegov naslednik pa je postal Matjaž Kek ml., ki je v preteklosti že deloval v Fazaneriji. V sezoni 2010/11 je bil član Mure, ki je takrat igrala v 2. SNL in zabeležil osemnajst nastopov v prvenstvu in dva v pokalu. Po koncu igralske kariere je zaplul v trenerske vode, nazadnje je bil trener kadetov Maribora, pred tem pa trener selekcij U14 in U15 v Ljudskem vrtu ter pomočnik selektorja v reprezentanci U19. Njegov pomočnik bo Roman Gostan, ki je med igralsko kariero največji pečat pustil v Odrancih, v mlajših selekcijah pa je bil tudi član Mure, kjer je za člansko ekipo zbral tri nastope. Kek je pogodbo z Muro podpisal do 31.decembra 2024, Gostan do 30. junija 2024.

"Rezultati, ki jih je mladinska selekcija dosegla v jesenskem delu prvenstva niso sledili viziji in ciljem kluba. Odločili smo se za reorganizacijo v mlajših selekcijah in to je ena izmed prvih potez. Mladinski pogon moramo dvigniti na višjo raven tudi rezultatsko, da bomo med najboljšimi v državi. Dejstvo je, da moramo v mlajših selekcijah ustvariti čim več nogometašev za člansko ekipo, kot smo to počeli doslej. Matjaž Kek je mlad in ambiciozen trener, ki ima že precej izkušenj, okolje v Murski Soboti pa dobro pozna, saj je v času igralske kariere nosil tudi dres Mure. Verjamemo, da bosta s pomočnikom Romanom Gostanom dvignila nivo rezultatov. Ob tem se prejšnjemu trenerju Almirju Sulejmanoviću zahvaljujemo za njegovo opravljeno delo v Muri in mu želimo vse dobro na njegovi nadaljnji poti," je pojasnil športni direktor Denis Rajbar.

"Zagotovo se zavedam odgovornosti, ki jo prinaša klub kot je Mura, ki vemo kaj velja v slovenskem prostoru. Privilegij mi bo sodelovati v tako organiziranem klubu. Ekipo sem že uspel spoznati prek reprezentančnih tekem in ko smo bili nasprotniki, tako da bo prilagajanje zagotovo lažje. Naš cilj je čim večje število fantov spraviti na raven članske ekipe. Veselim se sodelovanja s celotnim strokovnim vodstvom in upam, da bomo v Mursko Soboto prinesli veliko veselja," se je odzval Matjaž Kek, Roman Gostan je pristavil: "Zelo me je razveselil klic Mure. Tudi zato, ker sem v kadetskih in mladinskih selekcijah igral za črno-bele. Tako kot so znanje prenašali na nas, želimo mi zdaj prenašati to znanje na nove generacije murašev, ki so na zadnji stopnički pred člansko ekipo. Verjamem, da bova z Matjažem zelo dobro sodelovala in se bomo skupaj veselili čim večjega števila zmag."

gostan kek ac
Aleš Cipot

Članki iz rubrike