mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 26.11.2022 16:29:37

Lewandowski zaradi prvenca jokal kot otrok, Poljaki pa niso ponovili "vaje" Argentincev!

Profimedia
Poljska nogometna reprezentanca je v Al Rajanu v 2. krogu svetovnega prvenstva v Katarju premagala Savdsko Arabijo, ki je v 1. krogu pripravila največje presenečenje z zmago proti Argentini, z 2:0 (1:0). Ob 20.00 bo v skupini C v Lusailu še obračun Argentine in Mehike.

Poljska - Savdska Arabija 2:0 (1:0) 

* Stadion Education City, gledalcev 44.259, sodniki: Sampaio, Boschilia in Pires (vsi Brazilija).
* Strelca: 1:0 Zielinski (39.), 2:0 Lewandowski (82.).
* Poljska: Szczesny, Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski, Frankowski, Krychowiak, Zielinski (od 63. J. Kaminski), Bielik, Milik (od 71. Piatek), Lewandowski.
* Savdska Arabija: Al-Ovajs, Al-Amri, Al-Bulajhi, Al-Burajk (od 65. Al-Ganam), Abdulhamid, Al-Malki (od 85. N. Al-Davsari), Al-Nadži (od 46. Al-Abid, od 95. Bahbri), Kano, Al-Brikan, S. Al-Davsari, Al-Šehri (od 85. Al-Abud).
* Rumeni kartoni: Kiwior, Cash, Milik; Al-Malki, Al-Amri.
* Rdeči karton: /.


Čeprav je bila Savdska Arabija v prvem polčasu boljša in konkretnejša, med drugim pa zapravila še najstrožjo kazen, so Poljaki prvi del končali z vodstvom, potem ko je v 39. minuti zadel Piotr Zielinski.

V drugem polčasu se je nadaljevala živahna predstava s priložnostmi na obeh straneh, Poljaki so dvakrat zadeli tudi okvir vrat, v 82. minuti pa je do svojega prvenca na mundialih prišel tudi Robert Lewandowski, ki ne potrdil zmago Poljske.

Poljska je zdaj na vrhu skupine s štirimi točkami, čez štiri dni jo čaka obračun z Argentino, Savdska Arabija pa ima tri točke in jo čaka dvoboj z Mehiko.

Savdska Arabija je v večjem delu prvega polčasa delovala resneje, konkretneje, v 12. minuti je prvič moral posredovati tudi poljski vratar Wojciech Szczesny, ko je malce z desne s 14 metrov sprožil Mohamed Kano.

Poljska je povedla v 39. minuti, ko je po prodoru po desni strani žoga prišla do Lewandowskega v kazenski prostor, ta pa jo je vrnil v osrčje kazenskega prostora do Zielinskega, ki jo je poslal pod prečko z 1:0.

V 44. minuti je šel sodnik ob rob igrišča preverit posnetek prekrška Krystiana Bielika za morebitno enajstmetrovko za Savdijce in na veselje slednjih jo je tudi dosodil. Streljal je Salem Al-Davsari, toda Szczesny je žogo po nizkem strelu odbil, nato pa obranil še poskus Mohameda Al-Burajka.

Veliko priložnost so imeli arabski nogometaši tudi v 55. minuti, ko je pred vrati do žoge prišel Al-Davsari, spet pa se je izkazal Szczesny. Pet minut pozneje je le za malo zgrešil Feras Al-Brikan, Arkadiusz Milik je v 63. minuti zadel prečko s strelom z glavo, v 66. pa je Lewandowski zadel vratnico.

Tudi Savdijci so prišli še do nekaj strelov, v 79. minuti je Abdulelah Al-Malki žogo poslal malo mimo vrat. Natančnejši pa je bil Lewandowski v 82. minuti, ki je unovčil napako domače obrambe. V 90. bi lahko dosegel še svoj drugi gol, a je izgubil dvoboj z vratarjem Muhamadom Al-Ovajsom.

Danes sta na sporedu tudi obračuna v skupini D. Na prvem je v Al Vakri Avstralija z 1:0 premagala Tunizijo, ob 17.00 pa bo v Dohi še dvoboj Francije in Danske.

Članki iz rubrike