Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 08.11.2022 15:37:46

Neverjetno! Elsnerjev šef je obseden z nogometom – javno je priznal, kaj počne vsak teden

Profimedia
Le Havre, nekdanji klub Đonija Novaka in Milana Osterca, je na dobri poti k vrnitvi v družbo najboljših, v kateri je nazadnje nastopil v sezoni 2008/09.

Klub iz Normandije je s svežim (ameriškim) kapitalom obrnil novo stran, tvorca za zdaj uspešne zgodbe sta športni direktor Mathieu Bodmer in trener Luka Elsner. Prvi je nekdanji nogometaš Caena, Lilla, Lyona, PSG-ja, Nice, Guingampa in Amiensa, delo v Le Havru pa je zanj prva resna funkcionarska vloga po koncu igralske poti (2020).

Nekdanji vezist, ki je enkrat oblekel dres francoske B-reprezentance, je svoje naloge v novem klubu vzel skrajno resno. Da bi javnost prepričal o tem, kako močno je vpet v nogomet, je spregovoril o svojih navadah. Vsak teden si ogleda vsaj 50 tekem, je dejal. In v nadaljevanju pojasnil, da mnogokrat prespi kar na stadionu, saj sicer ne bi uspel opraviti vsega dela.

bodmer
Profimedia


"Seveda, da spim na stadionu. Imam svojo veliko sobo. Zelo je lepa in ima pogled na igrišče. Poskušam čim bolj izkoristiti čas, ki ga imam na voljo. Na srečo je naš stadion blizu avtoceste," je razlagal Bodmer, ki včasih vendarle odhiti tudi domov. Sicer pa spi največ pet ur na dan.

Športni direktor Le Havra spremlja praktično vse lige na svetu, saj želi slovenskemu trenerju zagotoviti čim boljše okrepitve. Seznam lig, ki jih Bodmer spremlja, je neverjeten. "Ogledam si vsaj 50 tekem na teden. Seveda podrobno spremljal prvo in drugo francosko ligo, tudi tri nivoje nacionalne lige in lige U19 ter U17. Seveda me zelo zanimajo še angleška, italijanska ter španska liga. Tekme ostalih prvenstev si ogledam po potrebi, če iščemo točno določen profil igralca. Obenem stalno dobivam posnetke iz vseh koncev sveta. Spremljam celo lige v Južni Koreji, Panami, Libiji ... itd. Pravzaprav gledam nogomet od jutra do večera."

Le Havre je po 14 krogih na prvem mestu lestvice druge lige.

Članki iz rubrike