baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

rade-šerbedžija Revija Stop

Večer za Mileno - Rade Šerbedžija razkril njeno...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

rb
rb
5 08.11.2022 12:28:42

Si je branilec Olimpije zaslužil izključitev? Sta bili enajstmetrovki za Maribor upravičeni? Damir Skomina je zelo jasen!

Martin Metelko
Nekdanji najboljši slovenski delivec je komentiral nekatere sodniške odločitve v zadnjem prvenstvenem krogu.

V oddaji Pod prečko je rubrika Sodniški pogled z Damirjem Skomino dobila novo razsežnost. Nekoč eden najboljših delivcev pravice svojo vlogo opravlja vrhunsko. Je zelo konkreten in vsako odločitev - takšno ali drugačno - temeljito pojasni. Razumljivo, ljudski, tudi življenjsko, predvsem pa - nogometno. In s prefinjenim občutkom.

Po zadnjem ligaškem krogu je imel kar veliko dela, najbolj so odmevale sodniške odločitve na tekmah Radomlje – Olimpija in Maribor – Mura. Mnogi so prepričani, da si je Marcel Ratnik že v 10. minuti prislužil izključitev, ko je nepravilno oviral Esterja Soklerja in mu onemogočil, da bi sam stekel proti vratarju, ampak David Šmajc se ni oglasil. Pa bi se moral … "Prekinitev igre, prosti strel in izključitev. Če bi se ta situacija odvila v kazenskem prostoru, pa prekinitev igre, kazenski udarec in opomin, da se izognemo trojnemu kaznovanju," je bil zelo jasen Damir Skomina. "Vključiti bi se moral VAR," je še pristavil Koprčan.

Vijoličasti so črno-bele visoko premagali z dvema goloma z bele točke. Najprej je bil s 'panenko' uspešen Marko Tolić, ki ga je pred tem ob mojstrskem preigravanju oviral Kai Cipot (posnetek od 1.55 naprej). Mihael Antić ni dosodil enajstmetrovke, a je dobil klic iz VAR-sobe, naj si vse skupaj vendarle ogleda še enkrat. "Sodnikova odločitev na igrišču je bila, da ne piska, pomočnik mu je ravno tako dal takšno informacijo. Menim, da je VAR naredil narobe, ker se je vključil, ker zadeva ni jasna in čista. Ostati bi moralo pri prvotni odločitvi sodnika. Vsak kontakt ni prekršek," je razložil Damir Skomina

V končnici je Mihael Antić še enkrat pokazal na 'penal', tokrat po posredovanju Mihaela Klepača nad Josipom Iličićem. (posnetek od 5.20). "Bil je minimalen kontakt, VAR takšno zadevo mora podpreti, ne more se vključiti. Ker nekaj materiala za kazenski udarec je, toda denimo pri izidu 3:3 takšne enajstmetrovke ne bi želel videti. Ker ni vsak kontakt prekršek. Zamislite si, da v finalu pokala takšen kontakt odloči, da ne zmagaš oziroma da zmaga druga ekipa. Da ne govorim še o kakšnem večjem tekmovanju. Raje bi videl, da se izognemo takim kazenskim udarcem. Zadeva le mora biti bolj konkretna," je svoje stališče predstavil nekdanji vrhunski sodnik.

Članki iz rubrike