nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 19.10.2022 01:08:18

Španski navijač že od začetka leta pešači proti Katarju, en mesec pred mundialom pa je v Iraku – izginil!?!

Španija in tudi ves svet z grozo spremlja razvoj dogodkov, njegova družina pa je v šoku. Santiago Sanchez se je pogreznil v zemljo.

Strastni španski navijač si je zadal hud izziv. Na začetku leta, točneje 9. januarja, je krenil iz Madrida. Peš! Cilj pa Katar, kjer si je nameraval ogledati tekme svetovnega prvenstva. Vstopnice za tekme Španije v prvem delu je imel v žepu. V podvig je močno verjel, navsezadnje je bil zelo dobro organiziran in odlično fizično pripravljen. Dve leti je preživel v vojski, v vsaki državi pa je imel tudi vodiča, da bi mu bilo lažje.


Santiago se je ves čas javljal svojim domačim, obenem je pripetljaje in fotografije objavljal na družbenih omrežjih. Vse do 2. oktobra, ko je iz Iraka poslal zadnje sporočilo. "Tu je precej vroče, ampak je vse v redu," je zapisal. Mnoge so skrbeli za njegovo varnost v Iraku, a je vsem vztrajno ponavljal, je vse super, da ga povsod, kjerkoli se pojavi, odlično sprejmejo.

Ko se je nazadnje oglasil, je bil v iraški vasi v bližini Penjina, le pet kilometrov od meje z Iranom. Na bližnji gori je želel prenočiti. Potem pa mrk. Minilo je 14 dni, zato so mnogi v strahu in že razmišljajo o tragičnem koncu. No, družina še ni obupana in vsak dan nestrpno pričakuje njegovo sporočilo. Španski mediji že več dni pozivajo vse tiste, ki bodisi so v Iraku ali Iranu bodisi imajo informacije iz teh dve držav, da pomagajo.

Članki iz rubrike