nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 18.10.2022 16:42:37

Portugalska pred ostala brez Dioga Jote

Profimedia
Napadalec Liverpoola in portugalske reprezentance bo moral izpustiti svetovno prvenstvo, ki se čez dober mesece začne v Katarju, zaradi poškodbe mečne mišice, je sporočil njegov trener Jürgen Klopp na današnji novinarski konferenci.

Petindvajsetletni nogometaš se je poškodoval v zaključku nedeljskega obračuna z Manchester Cityjem, ki ga je Liverpool dobil z 1:0.

"Nimam dobrih novic o Diogu. Izpustiti bo moral svetovno prvenstvo," je uvodoma dejal strateg Liverpoola in nadaljeval: "Gre za dokaj resno poškodbo mečne mišice. To je hud udarec za fanta, za Liverpool in seveda za portugalsko reprezentanco."

"Čudovit večer na Anfieldu se je zame končal na najslabši možen način. V zadnji minuti so se moje sanje spremenile v prah," je Jota zapisal na Twitter.


"Z razdalje bom spodbujal klub in reprezentanco ter se skušal čim prej vrniti na nogometne zelenice," je še dodal nogometaš.

Jota je imel težave z mišico na nogi že na začetku sezone. Zaradi poškodbe stegenske mišice je izpustil nekaj uvodnih tekem in prvič zaigral šele v začetku septembra na dvoboju z Evertonom.

Konec septembra je v dresu Portugalske odigral dve tekmi in proti Češki dosegel svoj edini zadetek v sezoni. Za Liverpool je prispeval pet podaj, od tega tri na tekmi lige prvakov v Glasgowu, na kateri je Mohamed Salah dosegel najhitrejši "hat-trick" v zgodovini tekmovanja.

Svetovno prvenstvo se bo začelo 20. novembra in končalo 18. decembra. Portugalska bo v predtekmovanju igrala v skupini H z Gano, Urugvajem in Južno Korejo.

Članki iz rubrike