Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 29.09.2022 13:16:56

Ste videli, kaj so naredili?! Na SP V Katarju bodo igrali v dresih in protestirali proti gostiteljici! (foto)

Profimedia
Opremljevalec danske nogometne reprezentance Hummel želi z dresi, ki jih bo med letošnjim svetovnim prvenstvom nosila ekipa, proslaviti največji uspeh ekipe leta 1992, pa tudi opozoriti na kršenje človekovih pravic v državi gostiteljici - Katarju.

"Oblike in barve dresov ne navdihuje le evropsko prvenstvo 1992 in največji uspeh danskega nogometa v zgodovini. So tudi protest proti Katarju in tamkajšnji bilanci človekovih pravic," so zapisali v podjetju. Dresi so oblikovani v rdeči, beli in črni barvi, simboli opremljevalca in danske zveze pa so na opremi sicer natisnjeni, barvno pa komajda odstopajo od osnove.

"Med turnirjem, zaradi katerega so ob pripravi umrli tisoči, ne želimo biti vidni. Podpiramo dansko reprezentanco na vseh ravneh, to pa nikakor ni isto kot podpora Katarju, gostitelju turnirja," še pravijo v podjetju, kjer želijo na ta način opozoriti na položaj v tej arabski državi, posebej na pogoje, ki so jim izpostavljeni tuji delavci, ki so bili ključni pri pripravi infrastrukture za SP. Zapis so pri Hummlu končali s ključnikom #HistoryIsWhatWeDoNow.

Danska, nazadnje polfinalist EP, bo na SP igrala v predtekmovalni skupini D skupaj z branilci naslova Francozi, Tunizijci in Avstralci.

dres danska

Značke: nogomet, sp

Članki iz rubrike