gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 29.09.2022 10:27:33

Vroče v pričakovanju Maribora! Njegovo vedenje je bilo nekulturno in nespoštljivo ...

alesfevzer.com
Poročali smo že o dolgo in nestrpno pričakovanem srečanju predsednika Gorice Harija Arčona s predstavniki sponzorjev in navijaške skupine Terror Boys, ki so nezadovoljni z njegovim delom ter trenutnim stanjem pri štirikratnih prvakih, zato so ga pozvali k odstopu. Kot smo razkrili, je prvi mož kluba njihovi želji ugodil, kar bi morala uradno potrditi skupščina, ampak kdo bo zasedel vodilne položaje, kaj je alternativa?

"V torek se je zgodilo srečanje med predsednikom (Hari Arčon), direktorjem (Simon Klaut) ND Gorica in sponzorji ter predstavniki navijaške skupine Terror Boys. Na srečanju sta vodilna predstavila preteklo in trenutno delovanje društva ter vizijo za naprej. Po predstavitvi finančnega stanja, je Simon Klaut podal pisno izjavo o odstopu s položaja direktorja kluba, ki ga mora v prihodnosti obravnavati UO ND Gorica. Še vedno pa ne odstopa s položaja člana skupščine. Predsednik Hari Arčon je predstavil svoje stališče, poglede in tudi on ustno podal nepreklicno izjavo o odstopu s položaja predsednika UO ND Gorica. Ta se uradno lahko zgodi šele na zasedanju skupščine, v kateri ima Hari Arčon še vedno volilno večino. Skupščina mora biti sklicana v roku 15 oziroma 30 dni, odvisno od tega, kdo jo sklicuje. Tudi večina sponzorjev je predstavila svoj pogled na preteklo in trenutno stanje ter podala predlog po spremembah, zamenjavi obeh vodilnih in ostalega vodstva društva. Do omenjenih sklicev oba še vedno ostajata na položajih. Za dobro ND Gorica, navijačev in vseh privržencev upamo, da se bo po zasedanju UO ND Gorica in skupščine ND Gorica slika vodilnih v društvu spremenila," je sporočil član UO modro-belih Aleš Kocjančič, ki predstavljal nezadovoljni del pokroviteljev štirikratnih prvakov.


Vprašal sem, kje je alternativa?

Seveda nas je zanimala tudi 'druga resnica'. "Aleš Kocjančič govori floskule," je bil prvi odziv Harija Arčona, ko smo ga seznanili z vsebino prej omenjenega sporočila. Vprašanj pravzaprav ni bilo treba zastavljati. "Sestanek je bil neuraden, to je treba poudariti, namenjen je bil pogovoru o nadaljnji viziji kluba. Sponzorjem smo predstavili finančno konstrukcijo v preteklih letih, potek sanacije in trenutno finančno stanje, prav tako kot tudi to, da je ob dejstvu, da bo prihajajoče obdobje še zahtevnejše, treba poiskati neke druge rešitve. Ali torej iščemo vlagatelje, poslovne partnerje, sklade ..." je pripovedoval še vedno predsednik primorskega prvoligaša.
V nadaljevanju se je temperatura stopnjevala. "Nato je Simon Klaut odstopil, kar je storil predvsem zaradi Kocjančiča ter njegovega nekulturnega in nespoštljivega vedenja do njega osebno. Potem sem odstopil tudi sam, kar sem utemeljil s tem, da se ne strinjam z načinom komunikacije in tudi s pogledi za naprej. Hkrati sem vprašal, kje je alternativa? To je zanimalo tudi nekatere člane upravnega odbora, saj o tem, kdo prevzel klub, ni bilo govora. Kolikor sem prebral v medijih, je gospod Kocjančič dejal, da jo imajo, toda odvrnil je, da on tega ni rekel. Alternative torej ni, kar je problem. Strinjam se, da mora priti nova energija, a prav tako sem nasprotni strani položil na dušo, da je treba prevzeti odgovornost in imeti jajca. Komu bodo klub predali v upravljanje, kdo ga bo peljal naprej? Kar nekomu ga ne moremo dati, mar ne? Vsi deležniki v Novi Gorici moramo storiti vse, da klub ostane v prvi ligi; člani, mladinci in kadeti, to je bistvo vsega. Kar zadeva morebitne vlagatelje, je treba biti zares previden, preudaren. Naj dovolimo nekomu, ki bo vložil 400 ali 500 tisoč evrov, da bo s klubom počel, kar bo hotel in imel njegovo usodo v svojih rokah? Usodo 75-letne tradicije! In kdo bo prevzel odgovornost, če se zgodi kaj slabega? Prepričan sem, da nihče, dežurni krivec ne mislim biti," poudarja Hari Arčon.

Srčno upam, da bodo predstavili nove ljudi

Njegov naslednji korak je sklic najvišjega organa kluba, kar bo očitno zadnje dejanje na čelu štirikratnih prvakov. "Odločen sem oditi, skupščina me mora razrešiti, srčno pa upam, da bo druga stran na to zasedanje pripeljala svoje ljudi, ki bodo vajeti vodenja prevzeli v svoje roke. Odgovorne ljudi z 'imenom in priimkom', ki sem jih pričakoval, prav tako kot navijači, že na torkovem srečanju. Če tega ne bodo storili, bi lahko prišlo do brezvladja, kar bi utegnilo ustaviti klub, tega ne želi nihče."

Medtem se Miran Srebrnič in njegovi varovanci pripravljajo na prihajajoči izziv, v nedeljo bodo v Športnem parku gostovali vijoličasti iz Ljudskega vrta. Na tej tekmi bodo modro-beli zaznamovali tudi 75-letnico, predstavili se bodo z novimi dresi. "V preteklih dneh je bilo okrog kluba nekaj tenzij, v takšnem ozračju bomo premagali Maribor," je še dodal kmalu nekdanji predsednik Gorice.

Članki iz rubrike